HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılmaz, Gaziantep’te ön seçim istedi

CHP Gaziantep eski milletvekili ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Yılmaz, Gaziantep'te ön seçim istedi.

Yılmaz, Gaziantep’te ön seçim istedi

CHP Gaziantep il binasında gazetecilerle bir araya gelen Mustafa Yılmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, olası erken seçimde Gaziantep'te ön seçim istedi.

Aday olup olmayacağına ilişkin soruları, ön seçim olursa aday olacağının sinyallerini vererek yanıtlayan Yılmaz, önce ön seçim için mücadele edeceğini belirtti. Yılmaz, "Gaziantep'te ön seçim olmalıdır. Gaziantep halkı, eğer adaylar Ankara'da kalemle belirlenirse ben de oy vermem diyor. Ön seçim olmazsa ikinci milletvekili de tehlikeye girer” dedi.

"BİR MİLLETVEKİLİMİZİ HDP'YE, BİRİNİ DE MHP'YE VERDİK”

7 Haziran seçimlerinde CHP'nin Gaziantep'te başarısız olduğunu söyleyen Yılmaz, "Eskiye baktığımız da 8 milletvekilinden 5'ini alıyorduk. Şimdi ise 12'de 2 çıkartıyoruz, utanıyorum bu tablodan. Gaziantep'te en az 4 milletvekili çıkarabilirdik. Birini HDP'ye, birini de MHP'ye verdik. Bunları geri almak için aday çok önemlidir. İyi adayı belirlemek için de ön seçim şarttır” ifadelerini kullandı.

Şu anda gündemin yoğun olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Biz bu ortamda nasıl Doğu ve Güneydoğu'ya gidip seçim mitingi yapacağız bilemiyorum. AK Parti bu seçimde baraj altında kalması için, bütün yoğunluğu Selahattin Demirtaş'a ve HDP'ye verecek” dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler