HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YSK Başkanı’ndan "seçim tarihi" açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, partilerle görüştükten sonra seçim tarihini belirleyeceklerini söyledi.

YSK Başkanı’ndan "seçim tarihi" açıklaması

Güven, "1 Kasım olur, 8 Kasım olur, 25 Ekim olur. Şu an ne olur bilemem" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, erken seçim konusunda açıklamalarda bulundu.

YSK Başkanı Güven, birkaç tarihini içeren seçim takvimi taslaklarından birisini siyasi partilere gönderdiğini belirterek, "Seçim kararı alınmadan seçim tarihini belirlemek mümkün değil. YSK'nın da şu an itibarıyla böyle bir kararı yok. Yani 1 Kasım diye bir seçim tarihi belirlenmesi söz konusu değil" dedi.

"ŞU AN TARİHİ BİLEMEM"

Güven, "Kurulumuz mevsim şartlarını da göz önüne alarak seçimlerin düzen içinde yürütülebilmesi için hangi tarihte seçimin yapılmasının doğru olacağını, siyasi partilerin de görüşleri geldikten sonra belirleyecek. Bu 1 Kasım olur, 8 Kasım olur, 25 Ekim olur, şu an ne olur bilemem" diye konuştu.

Partilerle birlikte kesin tarihi belireyeceklerini ifade eden YSK Başkanı Güven, "Seçim kararı alınırsa 60 gün içinde seçimin yapılması mümkün olabilecek, öyle görünüyor. Taslak üzerinden Kurulda temsilcisi bulunan AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin görüşleri alınmak suretiyle bir tarih belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

YSK'nın seçim kararına CHP'den ilk tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yasal olarak hükümeti kurma görevinin pazar akşamına kadar Kılıçdaroğlu'na verilmesi gerektiğini savunarak, "YSK'nın apar topar seçim tarihi açıklaması çok garipsenecek bir durum" dedi.

Altay, "YSK tabii seçime hazır olmalı ama seçim tarihi ilan etmesi garip bir durum. Bağımsız hareket etmesi gerekirken kaçak saraydan gelen taleple seçim tarihi açıklaması saray entrikalarının yeni bir versiyonu" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler