HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YSK itirazları bekliyor

Seçimlerin tamamlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu sonuçlara itirazları bekliyor

YSK, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını yasa gereği 11 günlük itiraz etme süresinin ardından Resmi Gazete’de ilan edecek.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a göre seçimin ardından, ilçe seçim, il seçim ve YSK'ya yapılacak itirazlar için toplam 11 gün süre bulunuyor. Bu süre ise başladı. YSK, itirazların daha önce sonuçlanması halinde söz konusu 11 günü beklemeden resmi sonuçları, Resmi Gazete’de ilan edebilecek.

Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle bağımsız milletvekili adayı Hatip Dicle'nin durumu ise netlik kazanmadı. YSK, Dicle’nin ifadesi geldikten sonra konuyu karara bağlayacağını açıklamıştı. Şimdi Dicle’ye ilgili karar için ifade ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması bekleniyor.

İnternette yayınlanan görüntülerinin ardından MHP’de milletvekilliği adaylığından istifa edenlerin yerine alt sıralardan kaydırma yapılırken, milletvekilliği adaylığından istifa etmeyen İhsan Barutçu, 24. dönem parlamentosunda bağımsız milletvekili olarak görev yapabilecek.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler