HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YSK'dan sandık taşımaya ret

YSK 1 Kasım seçimlerinde özellikle güneydoğudan gelen "sandıkların taşınması" taleplerini reddetti.

YSK il ve ilçe seçim kurullarından gelen sandık taşıma taleplerini karara bağlamak üzere toplandı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada sandık taşınmasına ilişkin taleplerin reddedildiği bildirildi.

1 Kasım seçimlerinde herhangi bir şekilde sandık taşınması yapılmayacak.

GÜVENLİK NEDENİYLE TALEP EDİLMİŞTİ

YSK açıklamasında 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka sandık bölgelerin taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen taleplerin değerlendirildiği ve oy çokluğuyla bu taleplerin reddedildiği belirtildi.

MEHMET ALİ ŞAHİN'İN DEDİĞİ OLDU; YSK İPTAL KARARI VERDİ

Terör olayları nedeniyle yaşanan ‘sandık taşıma’ tartışması AK Parti’de farklı yorumlara neden olmuş, partinin iki Genel Başkan Yardımcısı birbiriyle çelişen görüşler ortaya atmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “YSK’nın böyle bir yetkisi yok” derken, AK Parti'nin bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise “Nihai karar, Yüksek Seçim Kurulu'na aittir” demişti.

Yüksek Seçim Kurulu ise Mehmet Ali Şahin'in görüşünü benimsedi ve sandık taşıma konusunda YSK'nın yetkisi olmadığına ilişkin kararı aldı.

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Ömer Çelik dün yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar pek çok köy veya mahalledeki seçmenlerin oy kullanacağı sandığın, başka bir köy veya mahalleye kurulmasına dair İlçe Seçim Kurulu ve YSK kararları vardır. Burada önemli olan, bu yönde bir kararı gerekli ve zorunlu kılan haklı gerekçenin olup olmadığıdır çünkü Anayasa ve yasalar, bu yönde bir karar alınmasına engel değildir" demişti.

MEHMET ALİ ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "YSK'nın sandık taşıma kararı alma yetkisi bulunmadığını" vurgulayarak, "Yasal düzenleme olmadan böyle bir işlem yapılması bana göre doğru değil. Fiili bir durum da olamaz" demişti. Bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan Mehmet Ali Şahin, TRT'de yayınlanan Haber Odası programında yaptığı açıklamalarda sandıkların "yeni bir yasal düzenleme yapılmadan taşınmasının mümkün olamayacağını" söylemişti.

TEKİN: YSK'YI DA, MEHMET ALİ ŞAHİN'İ DE KUTLUYORUM

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Doğru karar. YSK'yı kutluyorum" dedi. Tekin, YSK'nın aldığı karar konusunda daha önce AK Parti'nin Genel Başkanı olan Mehmet Ali Şahin'in de aynı yönde görüş bildirdiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu; "Baştan itibaren CHP olarak bunun yapılamayacağı, Anayasa ve yasaya aykırı olduğunu ifade etmiştik. Sayın Mehmet Ali Şahin de, eski adalet bakanı olarak ve bir hukukçu olarak bunun olamayacağını zaten beyan etmişti. YSK doğru kararı verdi. YSK'ya teşekkür ediyorum ve kutluyorum.

MALKOÇ: HUKUKA DA GERÇEKLİĞİ DE AYKIRI

AKP YSK Temsilcisi Şeref Malkoç "YSK'nın aldığı bu karar hukuka da gerçekliğe de aykırıdır" dedi.

SOSYAL MEDYADA VATANDAŞIN TEPKİSİ NE OLDU?


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler