HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksek Askeri Şura sona erdi

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ağustos ayı olağan toplantısının son gün çalışmaları sona erdi. Alınan kararlar öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylaması için Köşk'e sunulacak.

Yüksek Askeri Şura sona erdi

Genelkurmay Karargahı'ndaki toplantı için ilk olarak, ordu komutanları karargaha geldi. Başbakan Erdoğan'ı, karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel karşıladı.

Şura çalışmaları, kararların imzalanması ve Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşması ile sona erdi.. Genelkurmay Karargahı'ndan ayrılırken tören kıtasını selamlayan Başbakan Erdoğan'ı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel uğurladı.

Şurada terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi ve emeklilik işlemleri ele alındı. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılacak personelle ilgili de değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşüldü.

YAŞ sonuçları saat 12.00'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak. Belirlenecek Kuvvet Komutanlarının Çankaya Köşkü'nden açıklanacağı belirtildi.

TUTUKLU ORGENERALLER EMEKLİ OLDU

YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ile Orgeneral Bilgin Balanlı, tutuklu olmaları nedeniyle bu yıl toplantıya katılamadı. Şurada, Balanlı ile Taşdeler'in emekliliğe sevkedilmeleri yönünde karar alındığı tahmin ediliyor.

TSK'NIN KOMUTA KADEMESİ YENİLENECEK

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'in, 30 Ağustos tarihi itibariyle emekli olması ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun atanması bekleniyor. Atanması durumunda 2015'te Kalyoncu'nun genelkurmay başkanı olmasının da yolu açılacak.

Kalyoncu'nun Kara Kuvvvetleri Komutanı olması ve bazı kuvvet komutanlarının görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda yapılan spekülasyonlar, bugün saat 12.00'den sonra Cumhurbaşkanlığı'na YAŞ kararlarının sunumu ve ardından yapılacak açıklama ile netleşecek.

ÖZEL GÖREVİNİN BAŞINDA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise 2015 Ağustos'una kadar görevine devam edecek. Balyoz ve casusluk davası nedeniyle sıkıntı yaşanan hava kuvvetlerinde, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal ile Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk'ün orgeneralliğe terfi edeceği belirtildi.
Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in bu yılın ilk ayındaki sürpriz istifası nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Şura öncesi sıkıntı yaşanmıştı. Donanma Komutanvekili Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu'nun, 30 Ağustos tarihi itibariyle oramiralliğe terfi ettirilebilecği kaydedildi. Bostanoğlu'nun bugün öğleden sonra açıklanacak kararname ile koramiral rütbesinde iken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması büyük ihtimal olarak görülüyor.

KÖŞK'TE PASTIRMALI-YUMURTALI AĞIR MENÜ

Yüksek Askeri Şura nedeniyle İstanbul Tarabya Köşkü'ndeki çalışmalarına ara vererek Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şura'nın ikinci günü akşamı, Çankaya Köşkü'nde Yüksek Askeri Şura üyelerine bir iftar yemeği verdi. Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yanısıra diğer şura uyeleri katıldı. İftar yemeğinin menüsünün Kayseri ve Ege mutfağından esinlenen yemeklerden oluşması dikkat çekti.
Menüde, şu yemekler yer aldı: İftar tabağı, zeytinyağlı yaprak sarma, su böreği, pastırmalı yumurta, analı kızlı çorba, yağlama, enginarlı roka salatası, levrek, dondurmalı limon kremalı frambuazlı beze. Üstüne de çay veya kahve. Analı kızlı çorba Malatya ağırlıklı İç Anadolu çorbası olarak biliniyor. Pastırmalı yumurta ile yağlamasa ise Kayseri mutfağına ait. Zeytinyağlılar ile levrek ise daha çok Ege mutfağına ait iki lezzet. Yüksek Askeri Şuarı'nın yoğun gündemine paralel olarak menünün de özelliği dikkat çekti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler