HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekdağ: Hükümet Ağrı'da TSK ile el birliği yaptı

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yüksekdağ: Hükümet Ağrı'da TSK ile el birliği yaptı

Ağrı'daki çatışmanın provokasyon olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, "Hükümet TSK ile el birliği ve iş birliği içerisinde Ağrı'da bir provokasyon geliştirmiştir. Gerçekleştirmiştir. AKP hükümeti dağı, taşı, köyü, toprağı ağaç dikme festivalini kana bulamıştır" dedi.

Çözüm ve barış sürecinin sabote edilmeye çalışıldığını söyleyen Yüksekdağ, "Basına, kamuoyuna yansıyan haliyle çok açık ve net bir provokasyonun dışa vurumudur. Siyasi iktidar, hükümet TSK ile el birliği ve iş birliği içerisinde Ağrı'da bir provokasyon geliştirmiştir. Gerçekleştirmiştir. Ancak bu provokasyon elinde patlamıştır. Çünkü Ağrı'da aynı zamanda bir askeri harekat olduğu gibi ölümler olduğu gibi çok ciddi bir siyasi gerçek de vardı. Bu siyasi gerçek AKP hükümeti tarafından çözüm ve barış sürecinin sabote edilmeye çalışıldığı gerçeğiydi" diye konuştu.

"HÜKÜMETİN KENDİ BAŞLATTIĞI SÜRECİ NASIL SABOTE EDEBİLECEĞİNİ, NASIL SABOTE ETMEYE ÇALIŞTIĞINI GÖRDÜK"

Çatışma ile birlikte çözüm sürecinin hedef alındığını belirten Yüksekdağ, "Kısa bir süre önce Ağrı'da yaşanan gelişmelerle birlikte bir siyasi iktidarın, hükümetin kendi başlattığı süreci nasıl sabote edebileceğini, nasıl sabote etmeye çalıştığını gördük" dedi.

"AKP HÜKÜMETİ DAĞI, TAŞI, KÖYÜ, TOPRAĞI AĞAÇ DİKME FESTİVALİNİ KANA BULAMIŞTIR HDP'YE SALDIRILARAK ÖRTÜLEMEZ"

Yüksekdağ, "Bu çok ibret verici bir görüntüdür. Orada halkımızın demokratik, barışçıl doğa canlısı bir hareketi, festivali, bir ağaç dikme festivali kana bulandı. AKP hükümeti dağı, taşı, köyü, toprağı ağaç dikme festivalini kana bulamıştır. Gerçek budur. Bu gerçeğin üstü HDP'ye saldırılarak örtülemez" dedi.

"HDP'NİN BARAJI AŞMASI TEHLİKESİNİ GÖREN SİYASİ İKTİDAR YİNE EN İYİ BİLDİĞİ ENSTRÜMANLARA YÖNELMİŞTİR"

Yüksekdağ, "HDP'nin barajı aşması tehlikesini gören siyasi iktidar yine en iyi bildiği enstrümanlara yönelmiştir. Yine en iyi bildiği yollara, yöntemlere yönelmiştir. Askeri yöntemleri devreye koymuştur. Zor ve baskı yöntemlerini devreye koymuştur. Yalan ve provokasyon mekanizmalarını devreye koymuştur. Şu an yazılan senaryo ve oynanan sinemayı, filmi bütün Türkiye toplumu aslında çok iyi biliyor. İlk defa görmüyoruz" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler