HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekdağ’dan dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Hala bugün dokunulmazlıkları kaldırmak, siyaset yasağı koymak gibi bayağı yöntemlere başvuruyorsanız bu sizin aczinizin göstergesidir” dedi.

Yüksekdağ’dan dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Toplantı Salonunda HDP Van İl Başkanlığı ‘Yarını Bugünden Kuruyoruz' şiarıyla gerçekleştirdiği HDP Van İl Konferansı yapıldı. HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi'nin açılış konuşmasını yapmasının ardından divan belirlendi. Daha sonra kürsüye gelen Figen Yüksekdağ, Türkiye halklarına çağrı yaptıklarını belirtti. Yüksekdağ, "Bütün Türkiye halklarını, demokratik kamuoyunu hendeklerin arkasındaki çağrıyla buluşmaya çağırıyoruz. Mesele hiçbir zaman hendek kazma meselesi olmadı. O demokrasi meselesinin kavranmasıdır esas olan. Kimse sanmasın ki abluka sadece Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de var. Esas abluka ve kuşatma öz yönetim direnişini sahiplenmeyen tüm toplumların etrafındadır. Esas bu ablukanın kaldırılması lazım. Demokrasi talepleriyle etkin bir biçimde buluşamazsak bütün Türkiye'nin etrafında ki abluka kırılmayacaktır” dedi.

'MHP ZATEN GÖNÜLDEN VERDİĞİ DESTEKLE AK PARTİ'Yİ İKTİDAR YAPTI'

AK Parti, başta olmak üzere MHP ve CHP'de tepki gösteren Figen Yüksekdağ, "Biz onları muhatap almıyoruz, halkımız onları muhatap almıyor.Ne zaman darbe yaptınız, çözüm ve müzakere yasasını devirdiniz o zaman bu halkın muhatabı olmaktan çıktınız. Bugün de kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Türkiye'de bütün siyasi mekanizmaları tıkadılar, meclis göstermelik bir duruma düşürüldü. MHP gönülden verdiği destekle AK Parti'yi iktidarı yaptı. CHP de ana muhalefet olarak diktatörlük senaryosunun bir parçası haline geldi. Kürt halkına çoluğuna, çocuğuna düşmanlık konusunda hepsi ortaktır" dedi.

Her yerde seçilmişlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını, atanmışların, seçilmişlere karşı uyguladığı otoriter baskılar karşısında asla boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Yüksekdağ, "Hala bugün dokunulmazlıkları kaldırmak, siyaset yasağı koymak gibi bayağı yöntemlere başvuruyorsanız bu sizin aczinizin göstergesidir. Bizler bu süreç içerisinde halkımızın demokratik ve meşru taleplerini her şartta savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Biz 80 milletvekiliyle gittik dilekçelerimizi Meclis Başkanlığına sunmuştuk zaten. O dilekçeler hala orada duruyor. Bu sürecin aciliyetine uygun bir siyasi pozisyon üstlenmeyi ve bunun gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra ki dönemde de bütün ablukalara, tehditlere rağmen yarını bugünden kazanmak için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan konuşmanın ardından konferans basına kapalı bir şekilde devam etti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler