HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Zihnindeki Davutoğlu ile kavga ediyor'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'na açacağım davadan kazanacağım parayı Esad'ın şiddeti altında yetim kalan çocuklara bağışlayacağım. Kılıçdaroğlu zihnindeki Davutoğlu ile kavga ediyor" dedi.

'Zihnindeki Davutoğlu ile kavga ediyor'
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmelere başlandı.
CHP, ''tehlikeli ve maceracı bir dış politika yürüttüğü, bunu yaparken bir çok gerçeği yasama organından ve halktan gizlediği'' iddiasıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında gensoru önergesi vermişti.
Gensoru üzerinde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:
"Sayın Kılıçdaroğlu birçok kere hakaretlerde bulundu. Ahlak ve irfan sahibi CHP'lilere hitap etmek istiyorum. Kılıçdaroğlu'nun bir küfrünü gazeteler sansürleyerek vermek zorunda kaldı.
Kılıçdaroğlu'na açacağım davadan kazanacağım parayı Esad'ın şiddeti altında yetim kalan çocuklara bağışlayacağım.
Devlet ahlakı gizli oturumu gizli tutmayı gerektirir. Kılıçdaroğlu, zihnindeki Davutoğlu ile kavga ediyor. Şam'da Esad, burada Kılıçdaroğlu aynı şeyi söylüyor. "Bu olayların sorumlusu Türkiye'dir" diyorlar.
**'KILIÇDAROĞLU'NDAN TAKDİR BEKLEMİYORUZ'**
BM ve TBMM komisyonları Apaydın Kampı'na gitti ama onların raporlarına itibar etmiyorlar. Mesele bir zihniyet ve ahlak meselesidir. Akçakale olayı sonrası Türkiye'nin tarafında saf tutan MHP'ye teşekkür ederiz.
Her yerde bu onurlu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz. CHP ve Kılıçdaroğlu'ndan takdir beklemiyoruz."
**HAMZAÇEBİ: BİR GÜN HESAP VERECEKSİNİZ**
Davutoğlu'nun açıklamalarına CHP adına Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi cevap verdi.
Hamzaçebi şunları söyledi: "Apaydın Kampı'nın sorumluları bir gün mahkemede hesap verecek. Biz Davutoğlu'nun Cumhuriyet tarihinin en başarısız Dışişleri Bakanı olduğunu düşünüyoruz. Mezhep esaslı bir dış politika güden bakan var."
**GENSORU REDDEDİLDİ**
Davutoğlu hakkında verilen gensoru önergesi Genel Kurul'da yapılan oylamada reddedildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler