HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Zincirler kırılacak sınıf atlayacağız'

Başbakan Erdoğan, bugün açıklayacağı demokrasi paketiyle ilgili ‘Türkiye’yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız.' dedi.

'Zincirler kırılacak sınıf atlayacağız'

Başbakan Erdoğan, bugün açıklayacağı demokrasi paketiyle ilgili ‘Türkiye’yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız. Bu ilk değil, son da olmayacak. Göreceksiniz Türkiye güç kazanacak ’ dedi.

Denizli’ye önceki akşam gelerek Delikliçınar Meydanı’nda mitingde konuşup toplu açılış yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Pamukkale Üniversitesi’ni ziyaretinde de ’Fahri Doktora’ unvanı verildi. Geceyi Polisevi’nde geçiren Başbakan Erdoğan, dün sabah helikopterle Sarayköy İlçesi’ndeki Zorlu Enerji Grubu tarafından yapılan Jeotermal Santrali’nin açılışına katıldı. Açılış törenine eşi Emine Erdoğan da katıldı. Başbakan Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İSTANBUL’U KURTARDIK:

İstanbul gibi bir şehri CHP zihniyetinin o çöp, çamur, kirli hava,yoksulluk, bunlardan kurtararak İstanbul’u, İstanbul yaptık. Bakın o günden bu güne İstanbul başkalarına teslim edilmiyor niye çünkü bir daha onlara teslim edilecek olsa İstanbul‘un başı derde girer bunu biliyorum.
İstanbul halkı da sürekli olarak bizi destekliyor. 10 yıl önceki Denizli’yi de bilirim. Onun yollarının halini bilirim, bir tane alt geçidi yoktu dalçıkı yoktu. Ama şimdi dalçıklarıyla, kavşak düzenlemeleriyle, parklarıyla, bahçeleriyle bambaşka, modern bir Denizli’yi görüyoruz. Denizligerçekten şimdi çağ atladı.

SINIF ATLAYACAĞIZ:

Yarın (bugün) saat 11.00’de Ankara’da yeni demokratikleşme paketiniaçıklayacak, büyüyen Türkiye’ye yaraşan yeni hak ve özgürlükleri teminat altına alacağız. On bir yıldır yaptığımız reformlara yenilerini ekleyecek, Türkiye’yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız. Bu ilk değil, son da olmayacak.
Paket açıklanınca reformlarımız hayata tek tek geçince göreceksiniz Türkiye güç kazanacak, Türkiye ivme kazanacak, ekonomi ve demokrasi sınıf atlayarak yeni bir safhaya geçecek. Barış,huzur içinde, kardeşlik içinde Türkiye daha cesur, daha hızlı, daha emin adımlarla büyüyecek.

KURBANDAN ANLAMAZ:

Dün (önceki gün) çıkmış anamuhalefetin genel müdürü, Trakya’da bir şey söylüyor. Hala diyor ‘hayvan ithal ediyorlar’. Dünyadan haberi yok. Biz artık hayvan ithalini bitirdik. Şimdi bakın bu Kurban Bayramı’nda dışarıdan hayvan asla ithal edilmiyor. Bu kurban bayramında kendi yetiştirdiğimiz, kendi ürettiğimiz kurbanları, kurban edeceğiz.
Zaten sorsanız ‘kurban nedir’ diye bundan da anlamaz, onu da bilmez. Onu da söyleyeyim. Onu da bilmez. Şu anda markette diyor etten bahsediyor. Sadece etten niye bahsediyorsun? Etinçeşitleri var. Kıymadan al, kemiklisi, kemiksizi ondan sonra antrikotuna varıncaya kadar kuşbasışına kadar bunların hepsi ayrı sınıftır, fiyatları da ayrıdır bunları da öğren genel müdür.

AKLI ALMIYOR:

İstanbul’da artık yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havalimanı diyorum, adamların aklı almıyor. Kimin aklı almıyor, özellikle CHP zihniyetinin. Niye almıyor? Çünkü bunlar böyle bir şeyi hayal bile edemezler de onun için. İhaleyi yaptık mı yaptık. 25 yılda devlet olarak 23 milyaravro gelir elde edeceğiz ve oraya para harcamıyoruz. Parayı, ihaleyi alan firma harcayacak. Boğaza üçüncü köprüyü yapıyoruz ‘İstemezük’ dediler.

Ama yapıyoruz. 2015 yılında bitecek. Marmaray’ı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda inşallah açıyoruz. Pekin’i Londra’ya bağlıyoruz. Kanal İstanbul dedim. Akılları almaz. ‘Nerden çıktı bu.’ Evet, şu anda boğazı bir çevreci mantığıyla ele aldık ve orada da inşallah ihalesini şimdi yapıyoruz ve Kanal İstanbul’u da yapacağız.

3 YETMEZ, 4 ÇOCUK YAPIN

Açılışta yaptığı konuşmanın ardından kürsüden inen Başbakan Erdoğan, kendisini alkışlayan kadınların bulunduğu bölüme yaklaşarak “3 yetmez 4 çocuk yapın” dedi. Başbakan Erdoğan, daha sonra toplu açılışlar için helikopterle Tavas İlçesi’ne hareket etti.

Cepken ve fes giydi

Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay, törenin sonunda Başbakan Erdoğan’a efe kıyafetinin cepken ve fesini giydirdi. Erdoğan’ın konuşması sırasında meydandaki çocuklara oyuncak dağıtıldı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler