HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak'ın Çatalağzı beldesine yapılacak ek termik santral

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesine inşa edilmesi planlanan ek termik santrale ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, tepkiler üzerine yapılamadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın başkanlığındaki 20 kişiden oluşan heyetteki 8 milletvekili ile MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, ÇED toplantısının yapılacağı Çatalağzı Beldesi Belediye Düğün Salonu'na geldi.

Vatandaşlar, iki firmaya ait termik santralın olduğu beldeye ek bir tesis yapılmak istenmesine tepki göstererek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin salona girmesine izin vermedi. Bunun üzerine, müdürlük yetkilileri, toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak hazırladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, yaptığı konuşmada, Çatalağzı halkına destek olmak için buraya geldiklerini belirterek, işletmeleri kuranların zenginleştiğini, burada yaşayan halkın ise yoksullaştığını öne sürdü.

Ağbaba, "Kurulacak termik santralle birileri zenginliklerine zenginlik katacak. Bu topraklarda doğan ve yetişen insanlara her zamanki gibi yoksulluk, fakirlik ve ölüm düşecek. Buna izin vermeyeceksiniz" diye konuştu.

Verilen mücadelede halkın önünde siper olacaklarını vurgulayan Ağbaba, şunları söyledi:

"Doğa bizden intikamını almadan bizim bu sisteme karşı çıkmamız gerekiyor. Çevre mücadelesini bu ülkede en önde hep kadınlar verdi. Buradaki kadınlarımızla bu mücadelenin başarılı olabilmesi için hep beraber çalışacağız, direneceğiz. Hiç kimse kusura bakmasın. Birileri zenginleşecek, birilerinin kesesi daha fazla dolacak diye bizim insanlarımızı kanser etmeye ve öldürmeye kimsenin hakkı da, haddi de yok. Bu topraklarda torunlarınızın yaşamasını istiyorsanız bu mücadelede hep beraber bir olacağız."

Ellerindeki dövizler ve sloganlarla beldeye ek termik santral inşa edilmek istenmesine tepki gösteren vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

Ağbaba'nın başkanlığında 20 kişiden oluşan milletvekili heyeti, dün de Muslu beldesindeki ÇED toplantısına katılmıştı, milletvekillerinden bazıları da bugün ki bazı programlarının ardından kentten ayrılmıştı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler