HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oruç tutarken kilo vermenin ipuçları

Çoğu kişinin düzensiz ve çok yemekten dolayı kilo alarak sonlandırdığı Ramazan ayında bazı noktalara dikkat ederseniz kilo verebilirsiniz. İşte sizin için bazı ipuçları...

Oruç tutarken kilo vermenin ipuçları

Uzun süreli açlık ve susuzluğun ardından kurulan ziyafet sofralarından kilo almadan; aksine kilo vererek kalkabilmenin ipuçlarını Hastane Derindere Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Şeniz Toksoy’dan öğrendik…

GEREKLİ KALORİYİ TÜKETİN, FAZLASINI DEĞİL!

Ramazan boyunca doğru miktarda kalori tüketmek, kilo vermek veya en azından şu anda bulunduğunuz kiloyu korumak için doğru beslenmeniz çok önemlidir. Günlük kalori tüketiminiz 2000’i aşmasın. İftarda, çok aç olacağınız için bir anda fazla kalori tüketerek kilo almanıza neden olacak yiyeceklerden uzak durun. Kan şekerinizi stabilize edecek, açlığınızı hafifleterek aşırı yemenizi önleyecek olan yüksek proteinli lif ve protein içeren yiyecekler tüketin. Böylece kilo vermenizi kolaylaştıracak kalori alımını sağlamış olursunuz.

SUSUZLUĞUNUZU YÖNETİN!

İftarla sahur arasında yaklaşık 3 litre su tüketmeye özen gösterin; ancak bu süreçte vücudunuzun mevcut mineral dengesini koruyabilmesi için de aşağıdaki önerileri dikkate alın.

Tuzlu yiyecekler, gazlı içecekler, kahve ve çay gibi sizi susatabilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durun.

Mümkün olduğunca daha serin ortamlarda gününüzü geçirmeye çalışın.

Çok fazla ısı çekmeyen daha hafif kıyafetler giyin.

Terleyerek vücudunuzdaki sıvıyı atmanıza neden olacak yüksek yoğunluklu egzersizler yapmamaya çalışın.

ramazan_oruc_susuzluk

EGZERSİZDEN VAZGEÇEMEM DİYORSANIZ...

Gün boyunca, yürüyüş, ev temizliği gibi susamanıza neden olmayacak çok hafif 15 ila 45 dakikalık aktiviteler yaptığınızdan emin olun.

oruc_ramazan_kilo_kontrolu


KENDİNİZİ RAMAZAN'A HAZIRLAYIN

Ramazan'a başlamadan beslenmenizi düzenlemeye başlayın.

Beslenmenizden şekerli, tuzlu ve yağlı yiyecekleri çıkarın. Çünkü Ramazan’ın ilk birkaç gününde, gereğinden fazla iştah problemiyle karşılaşabilirsiniz.

Günde en az 1-3 litre su içmeye alışın.

Uyku düzeninizi oturtmaya çalışın.

Tuzu mümkün olduğunca azaltın.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler