HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dudak dolgusu hakkındaki gerçekler

 Dudak dolgusu hakkındaki gerçekler

DOLGULU DUDAKLARIM ÇOK BARİZ/ŞİŞKİN GÖRÜNECEK (ÖRDEK DUDAKLAR)

Dudaklar yüzün en hassas bölgelerinden birisidir; en çarpıcı sonuçlar en ufak değişimlerle elde edilir. Bu nedenle abartılmış bir dolgu ile ustaca, doğal bir şekilde yapılmış dolgu arasında ince bir çizgi bulunur. Olurundan fazla kullanılan bir dolgu çoğumuza hoş görünmeyecek bir sonuca sebep verecektir. Bunu önlemenin yolu ise kendinizi plastik cerrahi eğitimi görmüş bir cerrahtan başkasına emanet etmemeniz. Böylece küçük farklılıklarla büyük ve doğal bir değişime kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

DUDAKLARIM GARİP/UYUŞUK HİSSETTİRECEK

Doğru yapılan bir dolguda işlem sonrasında herhangi bir değişim hissetmezsiniz. Doğal ürünleri tercih ederseniz görünüşünüz olduğu kadar dokunduğunuzda hissettikleriniz de doğal olacaktır.

DERMAL DOLGU ENJEKSİYONU ACI VERİR

Çoğu dolgu günümüzde lidokain isimli bir anestezik madde içeriyor. Bu sayede hastaların işlem sırasında ve sonrasında konforu sağlanıyor. Ayrıca kanül kullanımını yaygınlaştıran yeni teknikler morarma ve ağrı riskini minimuma indiriyor.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR İŞLEMDİR

Eğer dolgunun sonuçlarından hoşnut kalmadıysanız endişe etmenize gerek yok. Hyalüronik asit yapılı dolgulardan birini tercih ettiyseniz Hiyalüronidaz ile dolgu eritilip dudağınız eski haline getirilebilir. Sağlığınız ve görünüşünüz söz konusu olduğunda en ucuza kaçmak problemlere davetiye vermek gibidir. Cerrahınıza karar vermek için acele etmeden, iyi bir araştırma ile hareket etmelisiniz. Geçici dolgu enjeksiyonları belirli sürelerde yenilenme gerektirse de bahsedildiği üzere mikro kanül kullanımıyla bu işlem, daha acısız ve güvenli hale getirilebiliyor.

DUDAKTA KULLANILAN TÜM DOLGU ÜRÜNLERİ AYNI SONUCU VERİR

Bu oldukça yanlış bir düşüncedir. silikon gibi uzun süreli ya da kalıcı dolgular dudaklar için genellikle önerilmez. Ameliyat gerektirmeden geri döndürülemeyecek özellikte olmaları kaçınılacak listesine girmeleri için yeterli oluyor. Dudaklar için en iyi dolgular neredeyse her zaman Hyaluronik Asit yapıda olanlar oluyor.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler