HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçkinin azı da çoğu da zararlı!

Alkol tüketimi pek çok kanser türü için risk faktörü olarak kabul edilmektedir. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği'nin araştırma sonuçlarına göre kanser ölümlerinin yüzde 5-6'sı alkol tüketimine bağlı. Alkol tüketimi ile nozafarenks (yutak), larenks (gırtlak), yemek borusu, kalın bağırsak, meme ve karaciğer kanserlerinde önemli risk faktörü oluşturuyor.

 İçkinin azı da çoğu da zararlı!

En fazla alkol tüketimi olan Amerika'dan bu tarz sonuçların verilmesi tabii ki dikkat çekici. Alkolü az tüketin diye öneride bulunan derneğin az alkol tüketim ile de kanser riskinin arttığı gerçeğini göz ardı ettiği görülmektedir.

Çünkü alkol üretimi ve satışı da büyük bir ekonomik pazardır. 20 yıl önce kırmızı şarabın koroner sağlığına yararlı olduğuna dair "bilimsel yayınlar" camiaya sunulmuş ancak bu yayınların daha sonra doğru bilgiler içermediği anlaşılmıştır. Şarabın yapımında kullanılan üzümün doğal olarak tüketilmesi yerine "şarap yararlıdır" diye bir sonuç çıkarmak tüm insanlara zarar vermiştir. Sonuç olarak alkolün azı da, çoğu da zararlıdır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler