HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

20’li yaşlarda botoks yapılmalı mı?

Magazin basınında ya da internette dolaşan görsellerde birçok kötü örneğe rastlıyor ve korkuyor olabilirsiniz. Haklısınız, bir sürü hoş olmayan görüntü dolaşıyor ortalıkta...

20’li yaşlarda botoks yapılmalı mı?

Oysaki bu görüntülerin arasında size doğal gelen, botokslu olduğu hiç anlaşılmayan görüntüler de var. Siz sadece yanlış uygulanan kötü örneklerin farkındasınız. Doğru uygulamaların farkında bile değilsiniz.

Botulinum toksini kısaca botoks, günümüzdeki en popüler estetik operasyonları arasındadır. 1997 yılından beri giderek artan oranlarda tüm dünyada başarıyla uygulanıyor. Son yıllarda 30 yaşın altındakiler arasında da kırışığı oluşmadan önlemek amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yoğun olarak kullanılan mimikler ciltte kırışıklıklara neden olmaktadır. Günümüzde bu kırışıklıklar 30’lu yaşları beklemeden oluşmaya başlamıştır. Güzelliğine önem veren ve genç görünümünü uzun yıllar devam ettirmek isteyen birçok kişi 20’li yaşlardan itibaren botoks tedavisine başlıyor. Böylece çizgi ve kırışıklıkları henüz oluşmaya başlamadan kontrol altına alıyorlar.

Botoksun yüz ifadesini dondurmadığını, minimal düzeylerde kullanıldığında fark edilmediğini ve proteinden üretildiği için zararlı olmadığını öğrenen birçok kişi tedavi için estetik cerrahlara başvurmaya başladı. Çünkü fark ettiler ki bilinçli bir şekilde ve doğru kişiler tarafından uygulandığında botoks büyük faydalar sağlayabiliyor. Yaşlanmayı geciktiriyor, genç görünümü daha uzun süre koruyabiliyor.

Botoks uygulaması ile alın bölgenizdeki yatay kırışıklıklar, iki kaş arasındaki dikey kırışıklar, göz kenarlarındaki kaz ayakları ve kaş düşüklüklerinin oluşması önleyebiliyor. 20’li yaşlarda çok az miktarda botoks enjeksiyonu yeterli olabiliyor. 30’lu yaşlarda ise bazı cilt kırışıklıklarında botoks ve dolgu uygulamasının bir arada yapılması gerekebilir. Kırışıklar oluşmaya başladığı için daha fazla miktarda botoks enjeksiyonu kullanılması gerekebilir.

Siz de ortalama 5 ile 15 dakika süren botoks enjeksiyonu tedavisi ile yaşlanmayı önleyebilirsiniz. 2 ila 4 gün arasında botoks enjeksiyonu tam olarak etkin hale gelerek gereksiz ve aşırı mimik kullanımını en aza indirir. Doğru noktalara doğru dozlarda uygulandığı için mimiklerinizde kaybolma ve yüzde donuk bir ifadeye neden olmaz.

Üstelik geçici bir işlem olduğu için cerrahınızla botoksun dozunu ortalama 6 ay sonraki seansta tekrar ayarlayabilir, hatta isterseniz uygulamayı tekrarlamayabilirsiniz.

Kırışıklıklar oluşmadan önlem almak isterseniz, alanında uzman bir estetik cerrahtan bilgi alabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler