HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

24 doğal tıp metodunu birleştiren yöntem: RTM

İnsanın varoluşuyla birlikte var olan “doğal tıp”, 200 yıldır modern tıbbın gölgesinde kalsa da günümüzde yeniden sık sık anılmaya ve başvurulmaya başladı.

24 doğal tıp metodunu birleştiren yöntem: RTM

Özellikle kanser, alerji, migren, astım, kangren gibi modern tıpta çare bulunmakta zorlanılan hastalıklar için bitkisel, elektromanyetik, aromatik terapilerden, hacamat, biyoenerji, masaj gibi yöntemlerden yararlanılıyor. Gerek Anadolu topraklarında yüzyıllardır uygulanıp günümüze miras kalan, gerekse Doğu’dan referans alınan pek çok yöntem bulunuyor.

Bunları “alternatif tıp” başlığı altında tanıyoruz. Bazı hekimler ise, doğal tıbbın insanla birlikte var olduğunu, yalnızca 200 yıldır var olan modern tıbbın ise asıl alternatif olduğunu savunuyor.

İNSAN BEDENİ YALNIZCA FİZİKİ OLARAK ELE ALINMIYOR

Dr. Yaşar’ın geliştirdiği RTM tedavisi, insan bedenini modern tıpta yapıldığı gibi yalnızca fiziki olarak ele almıyor. Ona göre insan bedeni fiziki bedenin yanı sıra enerji bedeni, elektriksel beden ve tüm bunlar arasında koordinasyonu sağlayan enerji kanalları olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Örneğin yoga, meditasyon gibi uygulamalar hastalıkları tedavi etmek için enerji bedeni üzerinde çalışma yapıyor. Bioenerji çalışmaları elektriksel bedeni, modern tıp fiziksel bedeni hedef alıyor. Hangi doğal tıp ya da modern tıp metodu olursa olsun tek beden üzerinde odaklanırken, RTM’nin farkı bu noktada ortaya çıkıyor. RTM, insanın bir bütün olarak değerlendirerek dört bedeni de birden tedavi uygulanmasına alıyor. RTM, özellikle buzdağının görünmeyen kısmı ile ilgileniyor ve ortaya çıkan hastalığın üstünü örtmek yerine, ona zemin hazırlayan tetikleyici unsurları keşfetmeyi, tedaviye buradan başlamayı ve hastalığa kökten çözüm bulmayı amaçlıyor.

MUSTAFA YAŞAR KİMDİR?

Bir doğal tıp uzmanı olan Dr. Mustafa Yaşar 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenci olduğu yıllarda modern tıbbın ortaya koyduğu çözüm yollarını sorgulamaya başladı. Yaşar; gerek kimyasal ilaçların yan etkileri, gerek hastalıkların kökenine inilmeyip sadece görünen yansımalarının giderilmesi, hatta giderilmeyip yalnızca baskılanması gibi nedenlerle yetersiz kalındığını gözlemledi. Dr. Yaşar’ın bu gözlemi, kendisinin son 20 yılını 22 farklı ülkede değişik doğal tıp metodları ile ilgili eğitimler almaya sürükledi.

Dr. Yaşar; 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Harvard Üniversitesi’nden Londra Doğal Sağlık Bilimleri Okulu’na; Kore, Çin, Rusya, Hindistan, Azerbaycan, Almanya dahil 22 ülkede aldığı eğitimler ve 20 yılı aşkın süredir edindiği deneyimler sonucu RTM adını verdiği tedavi metodunu geliştirdi. RTM’nin açılımı “Remember, Renegeration Therapy Method”, yani Türkçesi ile “Hatırlatma ve Onarma Tedavi Metodu”… 24 farklı doğal tıp metodunu içinde barındıran ve modern tıbbın temel yaklaşımlarına farklı bir bakış açısı getiren RTM, şu temele dayanıyor: İnsanın yaradılışından bu yana gelen ve bedenin yapısal ve fonksiyonel özelliklerini belirleyen bilgiler var. Bu bilgilerin akışındaki düzen bozulursa “hastalık”, bozulmazsa “sağlık” durumları ortaya çıkıyor. Peki bu düzeni neler bozabilir? Beslenmeden hareketsiz yaşam şekline, sentetik ilaçlardan hava kirliliğine, ağır metallerden strese uzun bir liste var… RTM tedavi sistemindeki asıl amaç, DNA’larda saklı bulunan orijinal ve sağlıklı beden bilgilerini bedene hatırlatarak, bedenin orijinaline dönmesini ve ortaya çıkmış hasarların giderilmesini sağlamak; hastalığın nedenlerini ortadan kaldırmak. RTM ile, kanser de dahil olmak üzere kronik seyirli birçok hastalık hem tedavi edilmiş, hem de tekrar oluşumları engellenmiş bulunuyor…

Dr. Yaşar, RTM ile 10 yıldır İzmir’de kurduğu Naturline Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde hastalara umut olmaya çalışıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler