HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3D Mask burun estetiği

Rinoplasti ya da burun estetiği, burnun yeniden şekillendirilmesi için yapılan bir yüz plastik cerrahi işlemidir.

3D Mask burun estetiği

Burun delikleri, septum, burun ucu, burun kemeri ya da yumuşak doku gibi estetik problemleri giderilebilir.

3D Mask yönteminde, hastanın 8 farklı açıdan yüksek çözünürlüklü fotoğrafı çekilir. Hastanın çekilen bu fotoğrafları üzerinden 3D simülasyon cihazı yardımı ile 3 boyutlu görüntüleri çıkarılır. Bu görüntüler üzerinden hastanın burun estetiği öncesi ve sonrası yüz kalıpları yani maskları çıkarılır. Bu sayede rinoplasti ameliyatı sonrası hastanın nasıl görüneceğine dair gerçeğe en yakın bir görünüm sunma fırsatı edinilir.

BURUN ESTETİĞİNDE TASARIM

Burun yüzün görünümünü çok etkileyen uzuvların başında gelir. Bu yüzden burnunda estetik sorun olan hastaların en büyük endişesi ameliyat sonrası nasıl buruna sahip olacaklarıdır. Günümüzde 3D simülasyon cihazları ile bu endişe ortadan kalkmış durumdadır. Hasta bu sayede operasyona girmeden önce nasıl bir buruna sahip olabileceğini görebiliyor, hatta hazırlanan 3D masklar aracılığı ile yeni burnunu inceleyebilmektedir.

3D MASK’IN HASTALARA SUNDUĞU AVANTAJLAR

Hastanın kendi yüzü üzerinden hazırlanan burun estetiği öncesi ve sonrası 3D Mask’ları burun estetiği öncesi var olan estetik sorunları ve estetik operasyon sonrası burundaki değişiklikleri gerçeğe en yakın hali ile görmesini sağlar.

3D simülasyon cihazlarının sunduğu teknolojik avantajlar sayesinde hastanın yüz kalıplarını çıkarmak oldukça basit hale gelmiştir. Hastanın yüzü taranarak, özel yazılımı ile görüntüsü çıkarılır ve 3D baskısı alınarak 3D yüz maskesi çıkarılır.

3D MASK NASIL HAZIRLANIR?

Hastanın 8 açıdan çekilen fotoğraflar 3D simülasyon cihazı ile taranarak özel yazılımlarla önce kişinin var olan görüntüsü çıkarılır. Daha sonra cihazın üzerinde hastanın da istekleri ve cerrahın yüzün geneli üzerinden yaptığı altın oran hesaplamaları doğrultusunda yeni burnun tasarımı yapılır. Cerrahın ölçüm ve tasarımı ile hastanın istekleri birleştirilerek yüzle en uyumlu ve her açıdan en doğal görünen burun tasarlanır. Bu uygulama sayesinde hastanın ameliyat sırasında burunda yapılacak değişikleri görmesi sağlanır. Burnun yeni şekline karar verildikten sonra 3D simülasyon cihazı görüntüsü 3D yazıcıya gönderilir. Böylece hasta burnun öncesi ve sonrası görüntülerini kendi yüz maskesi üzerinde görmesi sağlanır.

3D Mask tekniği ameliyat sonrası kötü sürprizleri ortadan kaldırmak için kullanılan ve hastanın memnuniyetini artıran en yeni teknolojiye sahip bir tekniktir.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

www.burunestetiksanati.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler