HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3D Model göğüs büyütme nedir?

“Göğüslerimi büyüttürmek istiyorum, ancak nasıl görüneceği konusunda endişelerim vardı. 3D Model tekniğiyle kararım kolaylaştı.”

3D Model göğüs büyütme nedir?

Meme implantı ile göğüs büyütme kadınların estetik operasyonlar arasında karar vermekte en çok zorlandığı işlemlerden birisidir. Meme asimetrisini düzeltmek, hacmini kazandırmak, sarkma sorunlarını gidermek ve hayal ettiğiniz göğüslere sahip olarak kendinize olan güveninizi artırmak için estetik cerrahiye başvurabilir. Estetik cerrahideki en önemli gelişmelerden biri 3D simülasyon cihazı ve 3D Model teknikleridir. 3D tasarım teknolojisi cerrah ile hasta arasındaki iletişim kuvvetlendirerek kolaylaştırmış durumdadır.

Meme implantında şekil ve boyut türleri

Meme implantları çeşitli boyutlarda olmasına rağmen, şekil olarak yalnızca iki seçenek bulunur. Bunlar yuvarlak ya da damlası şeklidir. Hasta bu ikisinden birisini beğenesine göre seçebilir. Ancak hangisinin vücudunun geneliyle daha uyumlu olduğunu öngöremeyebilir. Meme implantı estetiği sonrası aklında soru işaretleri kalabilir ya da pişmanlık duyabilir. 3D tasarım cihazlarıyla günümüzde bu endişe ortadan kalkmış durumdadır.

Meme İmplantlarının Doğru Boyutunu Seçme

Göğüz kafesi genişliğiniz, mevcut göğüs boyutunuz, kaslarınızın kuvveti ve kullanılan implantın türü dahil olmak üzere pek çok faktör bulunduğundan implant boyutlarını (santrifüj boyutu) meme boyutuyla ilişkilendirmek oldukça kapsamlı bir hesaplama gerektirir. Günümüzde 3D görüntüleme sistemleriyle bu hesaplamalar artık çok daha doğru hesaplanabiliyor. Bu teknoloji göğüs büyütme estetiğinden sonra neye benzeyeceğinizi görselleştirmeyi kolaylaştırıyor. Sizden alınacak ön ve yan fotoğraflar 3D görüntü haline dönüştürülür. Daha sonra farklı boyutlarda implantlar “denenebilir” ve giysileriniz olsun veya olmasın göğüslerinizin nasıl görüneceğini öğrenebilirsiniz.

3D simülasyon cihazı ve 3D Model ile meme şekillendirme

Yüksek çözünürlükte çekilen fotoğraflar 3D simülasyon cihazının özel yazılımı sayesinde hastanın gerçeğe en yakın üç boyutlu modeli çıkarılır. Estetik operasyonun gerçekleştirileceği göğüsler seçilir ve cihazın sunduğu imkanlarla ameliyattan sonra nasıl bir sonuca ulaşılmak istendiği simüle edilerek görülebilir. Cerrah ile hasta öncesi ve sonrası görüntüleri ile memenin şeklini ve ameliyatın detaylarını birlikte planlayabilir. Ardından göğüslerin öncesi ve sonrasının üç boyutlu baskıları alınarak 3D Modelleri hazırlanır. Kişi nasıl bir göğüs sahip olduğunu ve operasyondan sonra nasıl bir göğse sahip olacağını 3 boyutlu olarak görebilir.

3D model ve 3D tasarımın avantajları nelerdir?

3D modellerden silikon göğüs implantları oluşturmak, geleneksel yöntemlere kıyasla çeşitli avantaj sağlar. Her kadının anatomisine uygun meme implantı şeklini ve boyutunu seçmek çok daha kısa sürede gerçekleştirilebilir. Hasta aklında soru işareti kalmadan meme şekillendirme operasyonuna daha büyük bir güvenle girebilir. 3D model yöntemi, daha iyi bir cerrahi sonuç ve daha iyi göğüs büyütme sonuçları sağlayarak hastaların memnuniyetini artırır.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler