HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3D simülasyon ile 3D göğüs büyütme

Estetik ve plastik cerrahideki son yılların en önemli teknolojik gelişmesi 3D simülasyon cihazıdır.

3D simülasyon ile 3D göğüs büyütme

Bu cihaz sayesinde hem cerrahlar hem de hastalar için ameliyat süreci çok daha güvenilir hale gelmiştir. Bu cihazın estetik cerrahiye getirdiği en önemli fayda estetik operasyon sonrası sahip olunacak görünümün daha muayene sırasında 3D simülasyon cihazı ile 3D göğüs büyütme görüntülenebilmesidir.

3D SİMÜLASYON İLE 3D GÖĞÜS BÜYÜTME NASIL YAPILIR?

Estetik operasyon öncesi yapılan muayene esnasında 3D kameralar aracılığı ile hastanın 8 farklı açıdan üç boyutlu fotoğraflarının çekilmesi ile tasarım işlemine başlanılır. Ardından sculptor programı kullanılarak tasarımın planlanması gerçekleştirilir. Bu aşamada hasta ile birlikte yapılan tasarım ile ameliyat sonrası oluşturulacak görünüm ve ameliyat planlanmaya başlanır.

3D SİMÜLASYON İLE OTOMATİK ÖLÇÜMLER YAPILABİLİR

36 megapiksel çözünürlükte çekilen renkli fotoğraflar 3D cihazının özel yazılımı sayesinde gerçeğe en yakın üç boyutlu modellere dönüştürülür. Estetik operasyonun gerçekleştirileceği bölge seçilir ve çekilen fotoğraflar aracılığı ile cihazın özel yazılımının sunduğu imkanlarla operasyon sonrasından nasıl bir sonuca ulaşılmak istendiği simüle edilerek görülebilmektedir. Cerrah ve hasta, öncesi ve sonrası görüntüleri ile göğüs büyütme operasyonunu daha iyi planlayabilmektedir.

3D SİMÜLASYON CİHAZININ SUNDUĞU AVANTAJLAR NELERDİR?

3D simülasyon cihazı sayesinde hasta ameliyat sonrası bir sürpriz ile karşılaşmaz. Seçeceği meme implantının şeklinin vücudu ile sağlayacağı uyumu görebilir. Damla tipi ya da yuvarlak meme tipi arasında tereddüt etmeden bir tercih yapabilir. Meme boyutuna vücudu ile en uyumlu olacak oranda belirleyebilir.

Tıptaki teknolojik gelişmeler her geçen insan sağlığına hizmet etmeye devam ediyor. 3D simülasyon cihazı ile hem cerrah hem de hastaya tüm ihtimalleri deneme fırsatı sunmaktadır. Bu sayede hasta seçimlerini tüm yönleri ile gerçeğe en yakın üç boyutlu görüntüsü üzerinde görebilir, diğer ihtimallerin hastanın aklında kalması engellenebilir, kişi hiçbir tereddüt yaşamadan seçimini yapabilir. Aynı şekilde estetik cerrah da birçok ihtimali bir arada değerlendirerek ameliyatı çok daha iyi planlayabilir.

3D simülasyon sayesinde estetik cerrahinin sonuçları hem hasta hem de cerrah için çok daha güvenilir hale gelmiştir.

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK

www.guncelozturk.com
www.burunestetiksanati.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler