HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3D vaser liposuction nedir?

3D VASER liposuction, ultrasonik yöntem ile vücudun çeşitli bölgelerindeki fazla yağların alınması işlemidir.

3D vaser liposuction nedir?

Ultrasonik ses sistemi ile uygulanan bu teknik ile vücuttaki fazla yağların parçalanarak atılması sağlanır. Kalıcı ve etkili sonuçları ile gelişmiş bir teknolojiye sahiptir.

3D VASER tekniğinin temel avantajları nelerdir?

Geleneksel liposuction tekniklerine kıyasla daha hassas, daha etkili tedavi ve daha hızlı iyileşme süreleri sunar. Uygulama esnasında minimal invaziv yani minimal kesiler uygulanır. Geleneksel liposuction tekniklerinin çok daha üzerinde bir vücut şekillendirme ve cilt retraksiyonu imkanı sunar. Yine diğer liposuction tekniklerinde sıklıkla görülebilen morarma, kanama ve doku travması gibi komplikasyon risklerini en aza inmesine yardımcı olur. Klasik liposuction teknikleri bazen cildin sarkmasına neden olabilirken, 3D VASER tekniğinde cildin kolajen üretimi uyarılarak hastanın cildinin sıkılaşması sağlanır. Sadece vücuttaki bölgelere değil, aynı zamanda kol ve boyun gibi hassas bölgelerdeki cildin pürüzsüz hale getirilmesinde de kullanılır. Kasların belirginliğini artırır. Yağ transferi işlemine imkan sağlar.

3D VASER tekniğinde yağ alma işlemi ne kadar sürer?

3D VASER tekniği uygulanacak alanın sayısına göre 1 ila 3 saat arasında sürebilir. Duruma göre hastanın 7 ila 24 saat arasında bir süre hastanede kalması gerekebilir. Tedavi alanı ne kadar büyük ise başarı oranı o kadar artar. Tedaviden sonra hastanın 2 ila 4 hafta boyunca özel sıkılaştırıcı giysiler giymesi gerekebilir. İşlem sırasında açılan kesiler genellikle 4mm uzunluğunda olur ve yaklaşık 1 yıl içinde görünmez hale gelir.

3D VASER uygulamasına nasıl hazırlanılır?

Operasyon öncesi, alınacak yağ dokunun durumunu ve hastanın uygunluğunu kontrol etmek için EKG ve tüm laboratuvar testleri yapılmalı, dahileyici ve anestezist kontrolünden geçirilmesi gerekir. Ameliyat günü hasta bir şey yiyip içmemeli ve diğer dikkat edilmesi gereken konular hakkında da ayrıntılı olarak bilgilendirilmelidir.

3D VASER tekniğinde anestezi kullanımı nasıldır?

Anestezi kullanımı liposuction işleminin uygulanacağı alanlara göre değişiklik gösterir. Daha küçük bölgelerden alınacak az miktarda yağ dokusu için operasyon genellik ile lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Eğer daha büyük bir bölgeden, çok miktarda yağ dokusu alınacak ise operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir.

3D VASER uygulaması nasıl yapılır?

3D VASER işleminde hastanın yüksek çözünürlüklü fotoğrafları üzerinden 3 boyutlu özel programlar ile vücuttaki işlem yapılması gereken bölümler ve alınması gereken yağ miktarları tespit edilir. İşlem yapılacak bölgeler üzerinden kişiye özel planlama yapılır. Ardından bölgedeki birkaç milimetrelik kesiler açılır, adipoz doku alanına sıvı tatbik edilerek yağ dokusu yumuşatılır, ardından ultrasonik ses uygulaması ile yağların parçalanması sağlanır. Son olarak özel kanüller yardımıyla liposuction yöntemi ile parçalanan yağlar vakumlanarak çıkarılır.

Liposuction işleminden sonra iyileşme süreci nasıldır?

Birkaç günlük yatak istirahatinin dışında, iki haftalık bir süre içinde yüksek fiziksel efor gerektiren hareketleri yapmaktan uzak durmalısınız. Bunun dışında günlük yaşantısına hiç ara vermek zorunda kalmadan devam edebilir.

3D VASER tekniği ile liposuction hangi bölgelere uygulanır?

Cerrahlar VASER lipo tekniğini, vücudun alanında ve hacminde genişleme görülen tüm bölgelere uyarlanabilir. Tipik kullanım alanları karın, kalça, bel, uyluk, sırt, kol, kadın ve erkek göğüsleri, gıdı, yüz ve çene bölgeleridir.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

www.dudakdolgusu.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler