HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 dakika hemoroidden kurtulmak için yeterli

Hemoroid (Basur) tedavisinde artık en ileri ve en etkili teknolojilerden faydalanılarak hastalara çok daha konforlu yöntemler sunuluyor.

5 dakika hemoroidden kurtulmak için yeterli

Hemoroid hastalığında, hastalar önce utanır ve doktora gitmeyi geciktirdikçe geciktirir, erteledikçe erteler. Oysa ki, hemoroidlerin ilk evrelerinde, ilaç ve krem tedavisi mümkündür. Ne zaman ki, hemoroidler yüzünden hasta artık ağrılara dayanamaz hale gelir, o zaman doktora gider. Bu sefer de karşısına klasik hemoroid ameliyatları çıkar. Daha önce utandığından hastalığını erteleyen hastamız, bu kez ameliyat ve sonrasında yaşanabilecek sıkıntıların yarattığı korkuyla karşı karşıya kalır. Gerçi, klasik yöntemle ameliyatlar ve sonrasında yaşananlar düşünülünce hastaların hemoroidleri ile barışmaya çalışıp, tedaviden kaçmalarını da anlıyorum.

Hemoroidden ameliyatsız, hızlı bir şekilde kurtulmak mümkün mü ?

Klasik ameliyatlar sonrasında yaşanabilecek sıkıntılar say say bitmez aslında ve hep bu sıkıntılar yüzünden hastalar tedaviden kaçar, kaçtıkça da o hemoroidler günden güne daha da çekilmez hale gelir. Hasta ameliyat olmaktansa bitkisel yöntemlere yönelir ama maalesef çözüm bulamaz. Çevreden duyduğu yöntemleri evde uygulamaya kalkar, doktorun yanına daha da kötüleşmiş halde gelir. Geçici rahatlatıcı uygulamalarla günü kurtarmaya çalışır, ama nereye kadar değil mi ?!

Peki neden korkulur klasik ameliyatlardan ?

Klasik ameliyatlarda, kanama ve enfeksiyon ihtimali vardır. Kaslar yanlışlıkla kesilirse eğer, gaz ve dışkı kaçağı olabilir ve hastanın hem özel hem de sosyal hayatında çok büyük sorunlara yol açabilir. Çok fazla doku alındığında ise makat darlığı olabilir. Bu durum aslında hastanın hayatını cehenneme çevirebilir, çok ızdıraplı bir durumdur.

Klasik hemoroid ameliyatı ile yapılan tedavilerde 2 ay kadar istirahat gerekebilir, çünkü iyileşme bir hayli zaman alır. Klasik hemoroid ameliyatlarında şiddetli ağrılar olur. Hastalar klasik yöntemle yapılan tedavi sonrasında “Hemoroidli günlerimi tercih ederdim” bile diyebilir.

Ama, artık günümüzde hemoroitlere ameliyatsız ve çok daha konforlu çözümler sunuluyor.

Hastalar 5 dakika gibi kısa bir sürede, hemoroidlerine veda edebiliyor.

Ameliyatsız hızlı bir yöntem : Infrared Fotokoagülasyon

Halk arasında lazer ile hemoroid tedavisi olarak da bilinen bu uygulamada anal kanalın içerisinde hemoroid başlangıç noktasına infrared ışını uygulanır. İşlemin yapıldığı yerde duyu sinirleri olmadığı için anesteziye gerek yoktur. Birkaç dakika süren bu işlem ağrısız ve acısızdır.

Özellikle iç hemoroid tedavisinde, “Infrared Koagülasyon Teknolojisi” ile ameliyatsız ve hastaneye yatmadan, günlük hayatınıza hiç ara vermeden, 4-5 dakikada hastalığınızdan kurtulabiliyorsunuz.

Ameliyatsız ve etkili bir yöntem : Ligasyon

Bantla boğma yöntemi olarak da bilinir. 2 ve 3. Derece hemoroidlerde başarıyla uygulanır. Anal kanal içerisine sokulan bir vakum cihazı yardımıyla hemoroid memesine bir bant yerleştirilir. Kan dolaşımı bozulduğundan bir iki hafta içerisinde hemoroid memesi çürüyerek düşer. Uygulama alanında duyu siniri olmadığından, bu yöntemde de anesteziye gerek yoktur.

Tedavinin hemen sonrasında, işinize, okulunuza yani hayatınıza dönebilirsiniz.

Infrared Koagülasyon ve Ligasyon yöntemleri ile yapılan tedavilerde, hastaneye yatış gerekmemektedir. Hastanın toparlanması ve günlük hayatına geçişi için gerekli süre çok kısadır. Hastalar, klinik ortamından, tedavinin hemen sonrasında yürüyerek ayrılırlar. Hatta, tedavinin sonrasında, iş, sosyal ve özel hayatlarına kaldıkları yerden, ama bu sefer sağlıklı bir şekilde, devam ederler. Öyle ki, işinizden öğle tatilinde ayrılıp hemoroid tedavinizi yaptırıp yeniden işinize dönebilirsiniz. Bu yöntemler, herhangi bir istirahat gerektirmeyen ameliyatsız yapılan uygulamalardır. Operasyon sonrasında pansuman gerektirmez.

Uygulamalar, ağrısız olduğundan narkoz gerektirmez, uygulama sonrasında huzursuluk ve rahatsızlık hissi oluşmaz. Sadece tuvaleti gelmiş hissi olabilir. Kanama ya hiç olmaz ya da ameliyata oranla çok daha az olur. Kesici aletler kullanılmadığından kaslarınız hasar görmez, dışkı ve gaz tutamama problemi de yaşanmaz. Geniş doku çıkarmak gerekmediğinden de makat darlığı oluşmaz.

Hatta, lazerle hemoroid tedavisi sırasında aynı zamanda eğer varsa makat sarkması da düzeltilir. Kanama varsa, kanayan damarlarda pıhtı oluşacağından, bu sorunda uygulama anında ortadan kaldırılır.

Hemoroid tedavisinden korkmayın artık !

Hem çok daha kısa sürede, hem de ameliyatsız, hem de konforlu yöntemler sizlere sunulmuşken, artık hemoroidlerinizi tedavi ettirmekten korkmayın. Bu yeni tedavi yöntemleri ile, hayatınızdan sadece bir 5 dakikayı kendinize ayırın ve yaşadığınız kabustan uyanın.

Hastalığınızı ertelemeyin, tedavi ettirin.

Op. Dr. Mustafa Bolat

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı

www.medicalart.gen.tr

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler