HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Az gelen adet kanaması nasıl çoğaltılır?

Ortalama 28 günde bir olunan adet kanamasının rengini ya da çok oluşunu nasıl takip etmek gerekiyorsa az olmasını da yakından incelemeliyiz. Sağlık sorunlarının bir işareti olabilen bu durumu yaşayan kadınlar, az gelen adet kanaması nasıl çoğaltılır, tedavisi nasıldır mutlaka bilmelidir.

Az gelen adet kanaması nasıl çoğaltılır?

Tıp dilinde adet kanamasının az olmasına hipomenore deniyor. Günde iki ya da 3 ped normal bir durum ancak pediniz kirlenmiyorsa, regliniz 2 gün ya da daha az sürüyorsa dikkat etmeniz gereken noktalar olabilir. İçeriğimizde adet kanamasının azlığına yol açan sebepler ve az gelen adet kanaması nasıl çoğaltır konusunda açıklayıcı bilgiler bulabilirsiniz.

-Hipomenore de adet düzensizliği olur mu?

hipomenore terimi, düzenli fakat kanama miktarı olarak az olan adetleri tarif eder,düzensizlikler farklı adlandırılır.

Adet kanamanız gerçekten az mı?

Çoğu adet kanamasının azlığı şikayetiyle başvuran kadınların aslında adetleri normal sınırlardadır,her kadının 5-7 gün adet görmesi şart değil,2-3 günlük kanamalar da kısa değil ve normal kabul edilir.

-Adet kanamasının azlığına yol açan sebepler nelerdir?

*Hormonal nedenler: başta gelen sebeptir,kadınların yaşı ilerleyince ve menapoz yaşına yaklaşınca veya bazı kadınlarda erken yaşta menapoza girmek gibi bir durumu olabileceğinden,kadınlık hormonlarının azalması sonucu kanama da azalır.başka bir hormonal sebep ise hipotiroidi yani tiroid bezi hormonlarının azalmasıdır (guatr).

*rahimin iç tabakasını ilgilendiren bazı ameliyatlar: mesela rahim içinden histeroskopla miyom rezeksiyonu veya nadiren kürtaj işlemlerinden sonra rahim duvarlarının birbirine yapışması sonucu.

Tedavi:

Tedavi genelde etkene yöneliktir,sebep hormonal ise hormon verilebilir,hipotiroidi de tiroid hormonları, erken menapoz gibi durumlarda kadınlık hormonları desteklenebilir. bazen spiral takılması adet kanamasının çoğalmasına yardımcı olur ve bir seçenek olarak uygulanabilir.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: **drramiasker@mynet.com

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler