HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağaçta barfiks çeken 78 yaşındaki adam dizindeki kemikleri kırdı!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde oturan Mustafa Özgen, bel fıtığı ağrılarını azaltmak için evinin arka bahçesinde bulunan kiraz ağacının yanına gitti. Özgen, ara sıra yaptığı gibi ağacın dalına tutunarak barfiks çekip belindeki kasılmaları gevşetmek istedi. Elleriyle dala tutunan Özgen, dalın kırılması sonucu yere düşerek baygınlık geçirdi. Özgen, ambulansla kaldırıldığı hastanede yapılan tedavisinde sağ dizinde kırıklar oluştuğu belirlendi.

Ağaçta barfiks çeken 78 yaşındaki adam dizindeki kemikleri kırdı!

Konya'da 78 yaşındaki Mustafa Özgen, bel fıtığı ağrılarını azaltmak için ağaç dalına tutunup barfiks çekerken, dal kırıldı. Sağ dizindeki kemiklerde kırıklar oluşan Özgen, yapılan ameliyatla, yeniden eski sağlığına kavuştu. Yaşadıklarını basın mensubuna anlattı.

YİNE AĞAÇ DALINA TUTUNUP BARFİKS ÇEKMEK İSTİYOR

Yapılan ameliyatla yeniden eski sağlığına kavuşan Mustafa Özgen, olay günü kahvaltı yaptıktan sonra her zaman olduğu gibi yine ağaç dalına tutunup barfiks çekmek istediğini belirtti.

Özgen, "Bel fıtığım nedeniyle, belimi gevşetmek için oradaki dala tutundum. Normalde ayaklarımı yerden kesmezdim. Ayaklarımı yerden kesince birden kendimi yerde buldum. Kendimden geçmişim, ayağım dönmüş ve kırılmış. Tedavimi oldum. Şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum" dedi.

"50 YAŞ ÜSTÜ İNSANLARDA KÜÇÜK DÜŞMELERDE KIRIKLAR OLUŞABİLİR"

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, 50 yaş üstü insanların çoğunun kemiklerinin sağlamlığının azalıp kırılganlığının arttığını kaydetti. Bu nedende küçük düşmelerde dahi kırıklar oluşabildiğini ifade eden Arazi, şunları söyledi:

"İleri yaştaki hastalarımızda kemiklerde 'Osteoporoz' dediğimiz bir hastalık ortaya çıkıyor. Osteoporoz tüm dünyada yaygın görülüyor. Bu hastalık kemiklerin sağlamlığını azaltıp, kırılganlığını artırıyor. Çok hafif travmalarda, düşmelerde, yolda takılıp düşmeler de bile bu tür kırılmalar görülebiliyor. İleri yaşlarda osteoporoz dediğimiz kemik erimesine bağlı kırıklar ciddi bir sağlık sorunudur. Yapılan araştırmalarda 50 yaşın üstündeki insanlarda 4 kadından 2’sinde, erkeklerde ise 4 erkekten 1’nde bir şekilde osteoporoza bağlı kırık olduğu ortaya çıkıyor. Bu ciddi bir risk olduğunu gösteriyor."

Mustafa Özgen'in de kemiklerinin zayıf olması nedeniyle basit tramvayla kırık ortaya çıktığını belirten Arazi, " Mustafa Özgen, daha önce bizde protez ameliyatları olmuştu. Aynı kireçlenmeler belinde de olduğu için belini rahatlatmak için ağaca asılmaya çalışmış. Dal kırılınca yere yığılıyor. Mustafa amcanın kemikleri zayıf olduğu için çok kolay şekilde diz bölgesinde parçalı bir kırık meydana gelmiş. Burada kırık tedavisini yaparak hastamızı kısa sürede hem hareketlendirdik, hem de eski hayat kalitesini yakalamasına yardımcı olduk" diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler