HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdeniz Üniversitesi'ndeki üçüncü çift kol nakli

Emin Konar'ın bağışlanan kollarının 11,5 saatlik ameliyatın ardından 31 yaşındaki Mustafa Sağır'a nakledilmesinin ardından, Sağır'ın annesinin heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Antalya'da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kollarının 11,5 saatlik ameliyatın ardından 31 yaşındaki Mustafa Sağır'a nakledilmesinin ardından, Sağır'ın annesinin heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kutluca köyünde yaşayan 3'ü erkek 5 çocuklu Sağır ailesinin tek bekar çocuğu olan Mustafa Sağır'ın annesi Selvi Sağır, oğlunu heyecanla bekliyor.Anne Selvi Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kol nakli için Antalya'ya giden oğlunu köydeki evinde heyecanla beklediğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.Oğluna 7 yıldan beri baktığını anlatan Sağır, "Oğlum ne yemek yiyebiliyordu, ne tıraş olabiliyordu, ne de banyo yapabiliyordu? Ellerini kaybettikten sonra bütün ihtiyaçlarını karşılıyorduk. İnşallah ileride elleri iyi olunca evlendireceğim ve mutlu olacağız. Çektiğimiz acıyı bir biz bir de Allah biliyor. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin"dedi.Kollarını bağışlayan aile ve çocuk için dualar ettiğini vurgulayan Sağır, her gün gece gündüz demeden onları dilinden düşürmeyeceğini ifade etti.

Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten Sağır, ileride aileye sık sık ziyaretler yapacaklarını aktardı.

Oğlunun nişanlı olduğunu ve patlama sonrasında nişanlısından ayrıldığını anlatan Sağır, "Bir defa kızın evine gittik, kız yanımıza gelmedi. Bende eve geri döndüğümde oğlumu kızın neden gelmediğini sordum ve oğlum da 'boşver anne kaderimizde bu varmış' dedi"

Anne Sağır, cep telefonu olmaması nedeniyle oğlunun ameliyata alınmasının ardından, sağlık durumunu Antalya'daki eşinden öğrenebilmek için köydeki yakınlarının aracılığıyla haber alıyor.

Tarlada 2008'de bulduğu amonyum sülfat ve amonyum nitrat karışımının patlaması sonucu kollarını kaybettiği öğrenilen Mustafa Sağır, nakil için önceki gün Adıyaman'dan Antalya'ya gelmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler