HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akıl almıyor! Karnından tam 200 taş çıkarıldı!

Çin'de akıllara durgunluk veren, bilim dünyasında nadir görülen bir durum yaşandı; doktorlar bir kadının karnından tam 200 adet taş çıkardı! Karında bu denli taş birikmesi, ilk bakışta, vücuttaki bazı mineral ve vitaminsel eksikliklerden kaynaklı olarak kum, toprak, çakıl gibi maddeleri yeme alışkanlığı gibi gözükse doktorlar kadının karnından çıkan taşların oluşum nedenini ise 'kahvaltı öğününü atlamak'tan ileri geldiğini açıkladı.

Akıl almıyor! Karnından tam 200 taş çıkarıldı!

Hastaneden yapılan açıklamada, Ms Chen adlı 45 yaşındaki kadının karnından çıkarılan 200 taşın farklı farklı boyutlarda olduğu, bazılarının yumurta büyüklüğünde olduğunu, safra kesesi ve karaciğerlerden çıkarıldığı ifade edildi.

Metro'da yayınlanan habere göre cerrahlar, 6 buçuk saat süren operasyonun ardından, kahvaltı öğününün çok önemli olduğunu ve bu öğünü atlamanın vücutta pek çok farklı etkiye neden olabileceğini aktardı.

YEMEK ARTIKLARIYLA BESLENİYOR

Ms Chen'in genel olarak yemek artıklarıyla beslendiği ve düzenli bir yeme alışkanlığı olmadığı doktorların diğer açıklamaları arasında.

Ms Chen'in durumu fark etmesi ise uzun zaman almış... 10 yılı aşkın süredir abdominal ağrılarla kıvrandığı belirtilen Ms Chen'in, bıçak altına yatmaya korktuğu için doktora uzunca bir süre gitmediği ancak sonunda dayanamayıp durumuyla yüzleştiği ifade ediliyor.

Sonunda dayanamayan kadın, geçen hafta içerisinde doktora giderek zor bir ameliyat geçirdi.

GERÇEKTEN KAHVALTI YAPMAMAKLA MI ALAKALI?

Hastane doktorları, 40 yaşı aşkın kilolu kadınlarda taş probleminin sıklıkla görüldüğü kaydediliyor.

İngiliz doktorların ise konuya ilişkin dikkat çeken bir yorumu bulunuyor: Genel olarak Çinli ve Doğu Asya tarafındaki kadınların karınlarında bu tarz taşlar sıklık görülüyor zira bu bölgelerde safra kanalları enfeksiyonları çok sık yaşanıyor.

Doktor George Webster, taşların sadece kahvaltı yüzünden değil genel olarak bir beslenme-diyet alışkanlığı bozukluğundan kaynaklandığını, tek başına 'kahvaltı yapmama' gibi bir olayın bu duruma sebebiyet veremeyeceğini, bunun bir bilimsel bir kanıtı olmadığını ifade etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler