HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Annenin, hem de 7 çocuğunun kalbi delik

Annenin, hem de 7 çocuğunun kalbi delik

Adana'da, ev kadını 36 yaşındaki Halime Çiftçi ile 7 çocuğunun kalbinde genetik bir rahatsızlık nedeniyle değişik boyutlarda kalp deliği saptandı. Kontrol altına alınan ailedeki 2 çocuk, açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Halime Çiftçi ile inşaat işçisi, 44 yaşındaki Halil Çiftçi'nin 8 çocuğu dünyaya geldi. Kalbinde delik saptanan Halime Çiftçi, akrabalarında da genetik kalp hastalıkları ortaya çıkınca 2 yıl önce kendi çocuklarını da sağlık kontrolünden geçirtti. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi'nde görevli Doç.Dr. Hakan Poyrazoğlu tarafından yapılan incelemelerde, Çiftçi ailesindeki 8 çocuktan 7'sinin kalbinde değişik boyutlarda delik olduğu belirlendi.

GÜLÜP, EĞLENECEK

Çocukları takibe alan doktorlar, ailenin 10 yaşındaki çocuklarından Gülsüm Çiftçi'nin acil ameliyat edilmesini kararlaştırdı. Küçük çocuğun kalbindeki 3 santimetre boyutunda olan delik yaklaşık 1 yıl önce, Doç.Dr. Hakan Poyrazoğlu ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla kapatıldı. Ailenin kalbinde delik olan diğer çocuklarını sürekli kontrolden geçiren Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, kalbinde 30 milimetre boyutunda delik olan 16 yaşındaki Zeynep Çiftçi'yi de geçen pazartesi günü koltuk altından açık kalp ameliyatı yaparak sağlığına kavuşturdu. İlkokulu bitirdikten sonra okula gitmeyen Zeynep Çiftçi, ameliyattan 4 gün sonra taburcu edildi. Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Zeynep Çiftçi, bundan sonra daha çok gülüp, eğleneceğini anlattı.

"BABAM VE ABLAMDA DA SORUN VAR"

Çocuklarını iyileştiren doktorlara teşekkür eden Halime Çiftçi de, şunları anlattı:

"Babamın kalbinde sorun vardı. Ablamın ve onun 8 çocuğunun kalbinde delik var. Benim ve 7 çocuğumun da kalbi delik. Doktorlar sağolsun derdimize çare buldu."

İnsanların doğarken kalbinde delik olduğunu ve bu deliğin zamanla kapandığını aktaran Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu ise, "Bu ailenin çocuklarında delikler kapanmamış. Her delik sağlık sorunu yaratacağı anlamına gelmiyor. Aileyi takip ediyoruz. Gerekli durumlarda ameliyatla hastalarımızı sağlığına kavuşturuyoruz. Hastalarımız kontrol altında" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler