HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arkadaşınız kilolu ise sizin de kilolu olma oranınız artıyor

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, sosyal çevrenin kilo almada oldukça önemli olduğunu belirterek, "Eğer arkadaşınız kilolu ise sizin de kilolu olma ihtimaliniz yüzde 57 ve eğer bu kişi çok yakın arkadaşınız ise bu oran yüzde 171 oranında artış gösteriyor" dedi.

Diyetisyen Ak yaptığı açıklamada, yapılan araştırmaların yemek yeme hatalarında sosyal çevrenin çok büyük etkisi olduğunu gösterdiğini ifade ederek, "Genç ve yetişkinler, arkadaş grubuyla beraber yemek yediğinde besin tüketim miktarları da ciddi oranda artıyor. Sosyal çevre kilo almada oldukça önemli rol oynuyor. En çarpıcı sonuç ise eğer arkadaşınız kilolu ise sizin de kilolu olma ihtimaliniz yüzde 57 ve eğer bu kişi çok yakın arkadaşınız ise bu oran yüzde 171 oranında artış gösteriyor" diye konuştu. Ak ayrıca sosyal yaşamı çok yoğun olan kişilerin çoğu zaman arkadaşlarıyla dışarıda buluşup yemek yemeyi tercih ettiğini, kilo almamak veya kilo kontrolü için burada yapılacak en önemli şeyin ise hem porsiyon kontrolü yapmak hem de doğru seçimlere yönelmek olduğunu da kaydetti.

Ak, kilo almak istemeyenlerin uyması gereken yemek programını ise şöyle anlattı:

"İş çıkışı çok açsınız ve en yakın arkadaşınız ile bir alışveriş merkezinin üst katındaki yemek bölümünde buluştunuz. Çok aç olduğunuz için hemen yemek yemek istiyor ve fast-food cazibesine kapılıp hamburger menü seçiyorsunuz arkadaşınız ise salata seçimi yapıyor. Yanlış seçim; orta boy hamburger menü. Çünkü orta boy hamburger+patates+gazlı içecek ortalama bin kalori. Doğru seçim; Akdeniz salatası+1 kutu ayran+1 dilim ekmek, ortalama 300 kalori."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler