HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kesilmeyen adet kanaması tehlikeli midir?

Jin. Op. Dr. Rami Asker kesilmeyen adet kanaması hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Bunun yanı sıra adet kanaması hakkında bilinen yanlışları da anlattı.

Kesilmeyen adet kanaması tehlikeli midir?

Uzmanlar adet kanamasının yedi güne kadar sürmesini normal kabul ederler. Adet dönemleri düzensiz olduğunda kanama süreleri de normalden uzun ya da kısa sürebilir. Kesilmeyen adet kanamaları ise kadınlarda zaman zaman korkuya yol açabilir. Peki kesilmeyen adet kanaması gerçekten tehlikeli midir?

ADET KANAMASININ FAZLA OLDUĞUNA NASIL KARAR VEREBİLİRİZ?

Menoraji veya kesilmeyen adet kanaması, adet kanamasının miktar olarak fazla olması ve kanamanın uzun sürmesidir. Fakat bu işin en zor kısmı adet kanının ölçülememesidir.80 millilitre üzerindeki kanama fazla kabul edilir,kanamanın ölçülmesi için bir takım uygulamalar var pedin tartılması ve sayısı gibi ama aşağı yukarı adetin daha önceki adetlere göre daha fazla olması ve kansızlığa yol açması sorun olduğunu gösterir.

AŞIRI ADET KANAMASI VÜCUTTAKİ KİRLİ KANI DIŞARIYA ATAR MI?

Böyle düşünenler yanılıyor,bu kesinlikle yanlıştır,adet kanamasının fazla olması tam tersi vücuda zarar verir.

KESİLMEYEN ADER KANAMASININ VÜCUDA ZARARLARI NEDİR?

Kansızlık, halsizlik, yorgunluk, çarpıntı, solukluk,başdönmeleri,bayılmalara yol açar.

KAÇ PED OLURSA FAZLA KABUL EDİLMELİ?

günde 2 ile 6 ped arası normal ama 6 dan fazla çok fazla kabul edilir.

AŞIRI KANAMA KENDİLİĞİNDEN DÜZELİR Mİ?

Hastanın yumurtalık kisti olursa o ay fazla kanaması olabilir,1 veya 2 ay sonra kist kaybolursa kanama düzelir ama bizim menoraji den kastımız her ay fazla gelen kanamadır,bu da tedavi olmadan kendiliğinden düzelmez.

KESİLMEYEN ADET KANAMASININ TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Aşırı kanama (menoraji)'nın bir medikal birde cerrahi tedavisi vardır. medikal olarak doğum kontrol hapları,ağrı kesiciler kanamayı azaltabilecek ilaçlardır,hormonlu spiraller aşırı kanamayı durdurmada oldukça başarılıdır ve başarısı %95'e varabiliyor,hem de gebelikten kuruyucu etki de sağlıyor.

Medika tedavi den sonuç alınamazsa o zaman cerrahi yollara başvurulabilir,miyom varsa miyomektomi ameliyatıyla çıkartılması gerek,bazen rahim içi dokusunu yakmak gerekebilir ve bütün bunlara cevap alınamıyorsa son çare olarak rahimin alınması gerekir. sonuç olarak aşırı kanaması olan kadınların mutlaka bir jinekologa başvurması ve uygun tedavi görmeleri gerek.

ADET KANAMASINDA PIHTININ OLMASI NORMAL MİDİR?

Hayır,adet kanaması pıhtılaşmaz,pıhtının olması normal değildir ve fazla kanamayı gösterebilir.

AŞIRI ADET KANAMASININ EN SIK YARATTIĞI SORUN?

En sık kansızlığa yol açar,ve dolayısıyla kansızlığı olan her kadın aşırı adet kanaması açısından bir jinekolog tarafından değerlendirilmesi gerek.

AŞIRI ADET KANAMASINA YOL AÇAN SEBEPLER

Miyomlar başta olmak üzere,kan hastalıkları,yaş,endometriozis,sigara,alkol bütün bunlar aşırı adet kanamasına yol açabilirler,ama çoğu hasta da sebep saptanamayabilir.

DAHA ÖNCE GEÇİRİLMİŞ KÜRTAJ VE DÜŞÜKLER AŞIRI KANAMAYA YOL AÇABİLİR Mİ?

Daha önce geçirilmiş ve tedavi edilmiş düşükler ve geçirilmiş kürtajlar aşırı adet kanamasına yol açmaz.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: drramiasker@mynet.com

www.drramiasker.com


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler