HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağırsağından doğum kanalı yapıldı

Hatay’da adı açıklanmayan, doğuştan rahmi ve doğum kanalı olmayan 23 yaşındaki genç kıza, özel bir hastanede yapılan operasyonla kendi bağırsağından rahim ve doğum kanalı yapıldı.

Bağırsağından doğum kanalı yapıldı

Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Doktoru Opr. Dr. Ahmet Duymaz, ameliyatın son drece başarılı geçtiğini belirterek, "Hastamız 23 yaşında bayan hasta. Doğuştan doğum kanalı olmaması şikayetiyle bize başvurdu. Bizden önce bir kısım yerlere başvurmuş. Bize geldiğinde bir kısım tetkikler yaptık, görüntüleme yöntemlerini kullandık ve doğum kanalının ve rahminin olmadığını, çok nadir gördüğümüz bir sendrom tanısını koyduk. Tedavisine hastayla beraber karar verdik" dedi.

TEDAVİDE HASTANIN BAĞIRSAĞI KULLANILDI

Bu tür rahatsızlıkların değişik tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Opr. Dr. Duymaz, "Cilt yamalarından kas transferlerine kadar birçok tedavi yöntemi var. Biz burada kalın bağırsağın 10-13 santimetrelik bir kısmını alarak yaptığımız bir teknikle ameliyatı gerçekleştirdik. Dolayısıyla bağırsağın kalan diğer kısmı herhangi bir patoloji ve sorun teşkil etmiyor. Operasyonu Genel Cerrahi Uzmanı Kıvanç Bey ile beraber yaptık. Bugün 10’uncu gün ameliyattan sonra. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık bugüne kadar. Taburcu edip haftalık takiplere çağıracağız. 1.5 ay sonra her şey normale dönecek" diye konuştu.

YAN ETKİ YAŞANMADI

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kıvanç Taç ise şunları söyledi:

"Doğuştan vajina yani rahim kanalı yokluğu tanısıyla planlanan ameliyatta kalın bağırsağın bir kısmını kullanarak bir rahim kanalı ortaya koyduk. 2 saat süren ameliyatta yan etki yaşamadık. Bu haberin temel hedefi, bir yerlerde rahim, rahim ağzı yokluğu sebebiyle büyük mutsuzluklar ve bu mutsuzluklar yaşayan hastaların tedavi olma imkanlarının bulunduğunu bilinmesi ve duyurulmasıydı."

'YUVA KURMAK İSTİYORUM'

Genç kız ise hasta olduğunu 13 yaşında fark ettiğini ve 16 yaşında da ameliyat ile sağlığına kavuşabileceğini öğrendiğini belirterek, "Şimdi çok mutluyum. Her yere başvurdum ve sonunda derdimin dermanını, şifamı buldum. Doktorlarımdan da çok memnunum. Daha önce birçok yere başvurdum amacım ameliyat olmaktı, evlenip bir yuva kurmaktı. Benim gibi olan kızlara da tavsiye ediyorum ben. Üzülmesinler, kendilerini çaresiz bırakmasınlar. Hastanelere gelip ameliyat olsunlar. Onlar da bir yuva kursun. Çok mutluyum. Evlenip bir yuva kurmak istiyorum" diye konuştu. (DHA)

En Çok Aranan Haberler