HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahar alerjisi okul başarısını düşürüyor

Bahar aylarında polenlerin havaya yayılmasıyla birlikte kaşıntısı, hapşırma, burun tıkanması, gözlerde sulanma gibi alerjik nezle, göz alerjisi belirtileri görülüyor. Alerjik nezle genelde bazısı alınıyor, ancak çocukların okul performansını, öğrenme kabiliyetini düşürüyor.

Bahar alerjisi okul başarısını düşürüyor

İstanbul Alerji Merkezi Doktorlarından, Çocuk Alerji, İmmünoloji ve Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay , nezlenin çocukların, astım ile birlikte oluştuğuna dikkat çekti. Dünyada en sık görülen cezaevi hastalığının hastalığının astım'ı, onu yaklaşık 7-8 çocuktan birinde görüldüğünü vurguladı. Özellikle çocuklarda alerjik nezle ve astımın birlikte değerlendirilmesi riski,

Ahmet Akçay; Bahar alerjisini sık sinüzit, geniz eti büyümesi, sık kulak iltihabı gibi sonuçlara neden olur, genellikle burunları tıklar çocukların uyku kalitelerinin bozulduğunu, iyi bir uyku alamayan çocukların is gün boyu kendilerini yorgun ve halsiz hissettiklerini söyledi. Bu durumun okul başarısını bir şekilde etkilediğini, burunları tıkalı olmasına rağmen, alerjik hastaların bahar alerjileri nedeniyle; Gözde, burunda ve akciğerde hasarlı sebebiyle kokulara karşı aşırı hassasiyet yaşadıklarını belirtti. Bahar alerjisi olan çocukların kokulara aşırı hassas olduklarını, bu çocukların çamaşırlarının parfümsüz deterjanla yıkanmasını ve ev temizliğinde kokusuz ürünlerin kullanılmasını tavsiye etti.

BAHAR AYLARINDA POLENLERDEN KORUNMAK İÇİN NE ÖN ÖNLEM ALINMALIDIR?

Evden çıkarken mutlaka güneş gözlüğü takılarla polenlere temas önlenmelidir.
Ağız yerine burundan nefes alıp güverte burnun filtre görevi yerine getirilmelidir.
Polenlerin yoğun olduğu günlerde daha fazla dolaşılmamalıdır.
Dışarıda kalındığı sürece polenlerden temizlenilmelidir. Suyla yıkanarak polenlerden temizlenilmelidir.
Dışarıda vakit geçirilmişse eve gelmiş kıyafetler değiştirilip duş alınmalıdır.
Bahar ayı astım, alerjik nezle ve göz alerjisi belirtileri oluyorsa incelenmelidir.
Polen filtreleri değiştirmeli, hepa filtreli klimalar tarim takviyeleri.
Evden işe gidilince yüzünü yıkanıp ağız ve burun su ile gargara edilerek polenler uzaklaştırılmalıdır.
Bol su ve meyve suyu içmek çocukların daha zinde olmasını sağlayacaktır.
Çamaşırların parfümsüz deterjanla yıkanması ve ev temizliğinde kokusuz ürünlerin kapsayacağı.

BAHAR ALERJİSİNDE EN ETKİLİ TEDAVİ AŞI

Dr. Akçay ; Alerji aşısı tedavisi denilen immünoterapi tedavisinin, bahar alerjisinde başarılı sonuçların elde edildiğine, bu tedaviye şikâyetlerin ortadan kalktığını, ilaç kullanımının azaldığını ve bahar alerjisinin astım hastalığına dönmesini ve astım hastalığı varsa bunların da hastalığın ilerlemesini engelleneceğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler