HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baş ağrısı ve migrende kesin tedavi (TMS)

Doç. Dr. Serdar Dağ Baş ağrısı ve migrende kesin tedavi yöntemlerine değindi

Baş ağrısı ve migrende kesin tedavi (TMS)

Toplumda en çok görülen ağrı _baş ağrısı_dır.Özellikle migren ve gerilim tip baş ağrısı çok sık görülür. Migrenin tedavisi zor ve zahmetlidir. Hastanın hayat kalitesini, olumsuz etkiler ve daima ilaca bağımlı yapar. Bir çok tedavi türleri denense de migrende tam tedavi henüz yok gibidir. Ancak yüksek doz ilaçla kontrol altına alınabilir.Yüksek doz ilaç kullamak vücudumuza zarar verdiği gibi kişinin psikolojisini olumsuz etkiler.

Artık günümüzde Amerika Birleşik Devletlerinde ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde yeni kullanılmaya başlayan TMS yani ttanskraniel mağnetik sitimülasyon tedavisi mucizevi sonuçlarından dolayı Amerika da özellikle migrende 2007 yılında FDA onayı almıştır.

Manyetik stimülasyonla ,beynin ağrı bölgesine uygulama yapılarak temelden tedavi sağlanmaktadır.Hiç bir yan etkisi olmayan bu tedavi yönteminde beyne giden manyetik akım , kafatasına ve saçlı deriye ağrısız ve güvenli bir biçimde nüfuz eder ve beyin hücrelerine bir akım iletip orayı aktive eder.Kortekse yapılan bu uygulamada ağrı noktalarına giden manyetik akım baş ağrısını azaltırken buna bağlı olarak stres faktörünü de ortadan kaldırmaktadır.Hastaların çoğu tedavinin ikinci haftasında kendilerindeki iyileşmeyi fark ederken ,ortalama 15 seansta iyileşme sağlanmaktadır.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: **serdar.dag65@mynet.com

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler