HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisinde Çığır Açan Tedavi: DRX 9000

Bel fıtığı bugün ofiste ve iş yerinde oturarak çalışmak zorundan kalan bir çok kişinin korkulu rüyası haline gelmiştir ve ülkemizde büyük oranda bir çok kişide görülmeye başlamıştır.

Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisinde Çığır Açan Tedavi: DRX 9000

Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisinde DRX 9000 tedavisi Yeni Bir Çığır Açtı

NASA uzay araştırmaları sırasında, uzay yolculukları sırasında ,yerçekimsiz ortamda astronotlardaki bel ağrılarının geçtiğini saptayınca, yapılan tetkiklerde de disk aralıklarının genişlediğinin görülmesi üzerine ,bu konuda araştırmalar yapılmış ve yerçekimi elimine edildiğinde disk aralıkları açılabilmekte diyerek bu düşünceden hareketle DRX-9000 cihazı geliştirilmiştir. DRX 9000 spinal dekompresyon cihazı Amerika ve dünyada 12 ülkede kullanılmaktadır.

DRX-9000 cihazı bel ve boyun için ayrı olan kemerler, yüksekliği değişebilen hava yastıkları, ekim açısı ayarlarıyla ve logaritmik çekimle disk içi basıncını negatif değerlere düşürerek etkili bir tedavi sağlar.Diğer traksiyon cihazlarında,tüm omurga aynı yükle çekildiğinden vücudun koruyucu mekanizmaları devreye girdiğinden omurga kaslarında kasılma olur.Bu da etkili bir çekme yaratmadığı gibi kas yırtıkları ve normal olan omur aralarının açılmasına neden olabilir

DRX-9000 sisteminde ise ,problem olan omur aralığına logaritmik bir eğriyle giderek artan yük verildiğinden vücudun koruma mekanizmaları uyarılmaz .Böylece disklerde , omurlar arasında etkili bir negatif basınç oluşur.

Omurlar arasındaki basıncın azalması ile disk içeriği değişir; fıtıkta geriye doğru çekilme gerçekleşir, bası altındaki sinir rahatlar.

Diskin hayatiyeti,diskin içindeki basınç değişimiyle olur.Bir bulaşık süngerinin üzerinde olan ağırlığın kalkması ve içinin suyla dolması gibi oluşan negatif basınç disklerin beslenebilmesini sağlar. Basının kalkması ve diskin beslenmesiyle iyileşme başlar.

DRX 9000 Spinal dekompresyon tedavisi kimlere uygulanabilir:

- Boyun ve bel fıtığı olanlar

- Boyun ve bel kaymaları

- Omurganın dejenerasyonu

- Omurga kanalında darlık

- Siyatik

- Faset ağrıları( Bel eklem ağrıları)

Kimlere uygulanamaz:

Bel omurgasındaki kırıklar, şiddetli kemik erimesi, sekestre ( omurilik kanalına parça düşmesi ) bel fıtıkları ,omurga tümörleri, omurgada iltihabi hastalık,hamileler tedaviye alınamazlar.

TEDAVİ nasıldır?

..Tedaviye ayakta hastaya problemli bölgeye göre belirlenen korseler , uygun kemerlerin takılması ile başlanır, tedavi yatağının tabanındaki platforma çıkılır ,kişinin ağırlığı ölçülerek uygun tedavi belirlenir.Tedavi programı muayene eden hekimin çizdiği programa göre uygulanır. Boyun veya bel bölgesine gereken açı verilir ve gereken aralığa,belirlenen yük ile bilgisayar kontrollüğ çekim kuvveti uygulanır.

30 dakika süren tedavi sonrası soğuk paketler ve elektroterapi uygulanır.

Kişinin muayene bulgularına göre,eğer kaslarda sorun var ise, manuel uygulamalar, ultrason, omurga masajı, laser gibi değişik fizik tedavi yöntemlerinin de kullanılması gerekebilmektedir.

Başarı oranı,bel ve boyun fıtığı ameliyatlık aşamasında olan hastalarda, tedavinin hemen sonrasında % 86’dır. Tedaviden 3 ay sonra başarı oranı % 90 lara ulaşır.

Hastalığın yeri, aşaması ve eşlik eden problemlere göre daha yüksek oranda başarı sağlanabilmektedir.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri

Prof.Dr.Gülçin GÜLŞEN

www.romatem.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler