HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Botoks ile yüzünüze gençlik katın

Op. Dr. Güncel Öztürk bu hafta Botoks konusuna değindi

Botoks ile yüzünüze gençlik katın

Enjeksiyonlar arasında en çok kullanılan ve günümüzde neredeyse hem kadın hem de erkelerin sıkça başvurduğu Botoks yani, botulinumtoxin A. Yıllarca yapılan araştırmalar sonrası yüz ve boyun gibi farklı bölgelerdeki kasları tedavi etmek ve bir anlamda dondurmak için kullanılan bir uygulama. Enjeksiyonlar arasında en çok botoksu anlatmamın sebebi hakkında en çok soru aldığım konulardan bir tanesi olması. Hastalara bu konuda ne kadar bilgi versek de kimi zaman tüm bu bilgiler kafa karıştırıcı hale gelebiliyor. Botoks hakkında merak ettiklerinizi bir araya getirerek aklınızdaki soruları bir derece aydınlatmak istedim.

Ameliyat korkunuz varsa

Eğer ameliyat korkunuz varsa ve 40’lı yaşlarınızdaysanız enjeksiyonlarla tanışma vaktiniz de gelmiş demektir. Daha ileri yaşlarda olanlar yüz germe operasyonu için uygun olsa da ameliyat korkusu olanlar için botoksla zamanın izlerini durdurmak oldukça kolay. Doktor muayenehanesinde yapılması gereken işlemi mutlaka yüz anatomosini iyi bilen ve kasları tanıyan bir uzman hekim tarafından yapılmalıdır. (Kuaför ve güzellik salonlarında yapılan işlemlere itibar etmeyiniz.)

Botoks yaptırmak güvenli midir?

Evet, oldukça ancak sadece uzman bir hekim tarafından yapılırsa. Bakım işlemlerinde en en popüler uygulama olmasının yanı sıra bu işlemin medikal bir uygulama olduğunu hiç bir zaman unutmayın. Yüzünüzdeki mimik kaslarına doğru şekilde enjekte edildiğinde yüz yapınızı değiştirmeyecek efektlerin alınması sağlanır.

Etkisi ne kadar sürer?

İlk yaptırdığınızda botoksun etkisi 4 ila 5 ay arasında azalır. Tekrarlanan uygulamalar etkisini 6 ila 8 ay arasında korur. Botoks aralarını ne kadar açarsanız bu kasların gevşemesine kırışıklığın derinleşmesine yol açar. Her seferinde sıfırdan başlamamak için botoks yenileme sürenizi çok uzun tutmayın.

Donuk bir yüz ifadesi oluşur mu?

Hiç bir hekim hastasına şaşkın bakışlı, donuk bir ifade vermek istemez. Burada kullanılan botoks markası ve estetik cerrahın yeteneği ve tecrübesi önem taşıyor. Yaptırdığınız her işlemde kullanılan markanın bilinirliliğine ve güvenirliliğine dikkat edin. İşlemde sizin için açılan kutunun bir seri vardır ve bu numara mutlaka size verilmelidir.
Sevgiyle kalınız,

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: guncelozturk@mynet.com

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Facebook: **guncelestetik

**

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler