HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Botoks sonrası yüzde donuk ve ifadesiz bir görünüm olur mu?

Botoks enjeksiyonu uygulamasında hastaların en fazla çekindiği konu operasyon sonrasında yüzde donuk ve ifadesiz bir görünüme sahip olma ihtimalidir.

Botoks sonrası yüzde donuk ve ifadesiz bir görünüm olur mu?

İnsanlar arasındaki en yaygın inanış botoks enjeksiyonunun donuk ve ifadesiz bir görünüme olduğudur. Bu nedenle hala birçok insan estetik cerrahinin sunduğu bur tedavi imkanından faydalanmaktan çekiniyor ve botoks enjeksiyonu estetiğinden uzak duruyor.

Botoks enjeksiyonu tedavisi, yüz ve boyun bölgesinde aşırı kullanım nedeni ile kırışıklık sorununa yol açan kasların hareketinin geçici olarak kısıtlanmasıdır. Botoks enjeksiyonu ile insanların olduğundan daha sinirli görünmesine neden olan kırışıklıklar giderilebilir. Göz çevresindeki kırışıklıkların azaltılması ile yüzdeki yaşlı ve yorgun görünümün engellenmesi sağlanır. Yaşlanma ve yer çekimi etkisi ile yüzü aşağı çeken kaslarda kuvvetlenme, yukarı çeken kaslarda zayıflama olur. Botoks enjeksiyonu ile yüzü aşağı çeken kaslar zayıflatılarak yüz ve kaşın sarkması engellenir. Ancak bu işlemin doğal bir görünüm ile sonuçlanması için operasyonun uygun doz kullanılarak yapılması gerekir.

DONUK VE İFADESİZ YÜZ OLUŞUMU NEDEN OLUŞUR?

Minimal non – invaziv yani ameliyatsız teknikler ile kırışık tedavisinde doğru noktalara minimal doz enjeksiyon uygulaması yapılması gerekmektedir. Eğer doğru doz ve doğru uygulama yapılmaz ise botoks enjeksiyonu operasyonu başarı ile sonuçlanamaz. Yüz kaslarının hareketi olması gerekenden daha fazla kısıtlanır ve yüz kasları hareket kabiliyetini kaybeder. Kaslarını hareket ettiremediği için kişi donuk ve ifadesiz bir görünüme sahip olabilir.

DONUK VE İFADESİZ YÜZ OLUŞUMU NASIL ENGELLENİR?

Cilt kırışıklığı tedavisinde donuk ve ifadesiz yüz oluşumunu engellemek için operasyonun mutlaka estetik cerrah ya da dermatolog tarafından uygulanması gerekir. Yüz anatomisi, kaslar ve sinirler hakkında uzman olmalıdır. Yüz kaslarını kontrol etmek için hangi noktalara enjeksiyon yapılması gerektiğinin çok iyi bilinmesi gerekir.

Bunun yanı sıra minimal doz kullanımının da sağlanması gerekmektedir. Doz hesaplaması kişinin kırışıklığını giderecek ama hareket kabiliyetini engellemeyecek dozda olmalıdır. Özellik ile Baby botoks enjeksiyonu ismi verilen teknik ile minimal dozlar hesaplanabiliyor. Dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının mimik kabiliyetini engellemeyecek dozlar uygulanarak doğal bir görünüm sağlanabiliyor. Bunun için yapmanız gereken tek şey alanında uzman ve tecrübeli bir ekip seçmektir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler