HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Botoksla dolgun dudaklar

Çoğu ünlü dudaklarının görünüşünü mükemmelleştirmek, ekranlarda daha güzel görünmek için her yıl birkaç kere estetik cerrahlarının yolunu tutar.

Botoksla dolgun dudaklar

Kolajen enjenksiyonunun yanında, botoks’un kullanılmasının ana nedeni kırışıklıkları tedavi etmektir. Dudağa botoks enjeksiyonu dudak dolgunlaştırma prosedüründe öncelikli olarak tercih edilen doldurucu jel ve özel kremlerle kıyaslanılamaz. Ancak, botoks dudakta veya dudağa yakın bir çizgi veya kırışıklığın yok edilmesi için iyi bir yoldur. Bu da dudağın daha dolu görünmesini sağlar.

Botoks ’un olumlu yanlarından biri, kızarıklık, tahriş ve şişkinlik gibi geleneksel dudak enjeksiyonlarında yaygın görülebilen yan etkiye neden olmamasıdır.

Botoks dudak enjeksiyonu yaptıran hastalar günlük hayatlarına, özel etkinliklere katılarak sosyal olarak aktif olmaya prosedürden hemen sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edebilirler.

Dolgunlaştırma prosedürü nasıl işler?

Botoks çok ince bir iğne yardımıyla dudaktaki hedef kas kitlesine enjekte edilir. En iyi sonucu alabilmek için bu işlem birkaç kez tekrarlanabilir.

Dudağa bir iğnenin batması düşüncesi her ne kadar acı verici gibi gözükse de endişelenmeyin. Çünkü oldukça çabuk ve acısız bir işlemdir. Pek çok hasta botoks enjeksiyonunun acısını hafif bir arı sokmasına benzetir. İşlem 5 ile 10 dakika arası gibi çok kısa bir sürede biter.

Dudak dolgusu enjeksiyonları geçicidir. Bu yüzden dolgunlaştırılmış dudaklarınızın yaklaşık 6-9 ay içinde eski haline döneceğini unutmayın. Ancak dudak dolgunlaştırma botoksu kolay ve zararsız bir işlem olduğu için pek çok kez tekrar uygulanabilir.

Nasıl planlanılır?

Botoks’a hemen karar vermeden önce bu konuda uzmanlaşmış bir dermatoloji ya da estetik cerraha danışmanız daha iyi bir sonuç elde etmenize yardımcı olur. Bütün tıbbi prosedürlerden önce kapsamlı bir muayeneden geçmek çok önemlidir. Ama sadece bu tek başına yeterli değildir. Botoks yaptırmanızda herhangi bir sakınca görülmese bile işlem için bazı hazırlıklar ve önlemler almalısınız. Morarma oluşumunu önlemek ve en aza indirmek için operasyondan iki üç gün önce aspirin ya da benzeri anti-enflamatuar ilaçların alımını kesmelisiniz.

Botoks enjeksiyonu yaptıracaklar için iyi haber, prosedürü olup hemen çıkabilirsiniz. Yatıştırıcı, anestetik kullanılmasına gerek yoktur, normal aktivitelere derhal başlayabilirsiniz. Ayrıca sizi getirip götürecek bir birine de ihtiyacınız yok, yarattığı bir rahatsızlık veya yan etkisi olmadığı için trafiğe rahatça çıkabilirsiniz.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip:guncelozturk

facebook:guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler