HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu özelliğe sahip insanlar daha iyi seks yapıyor

The British Journal of Psychology‘de yayımlanan yeni bir çalışmanın iddialarına göre, cömert insanlar cömert olmayanlara göre daha fazla ve daha iyi seks yapıyor.

Bu özelliğe sahip insanlar daha iyi seks yapıyor

Söz konusu çalışmada 192 yalnız kadın ve 105 yalnız erkeğe, fedakarlık ile evlilik ve ilişkideki başarılarının ölçümüne yönelik bir dizi test uygulandı.

Öyle görünüyor ki, konu seks olduğunda cömert erkekler zirvedeler.

Çünkü kişi ne kadar cömert olursa, o kadar fazla seks yapıyor. İlginç bir şekilde, kadınların aksine, daha fedakar olan erkeklerin seks partneri sayısının da daha fazla olduğu sonucuna varıldı.

Çalışmanın yazarlarına göre, elde edilen sonuçlar oldukça mantıklı. Geçmişteki avcı-toplayıcı kültüründe, kabilesine dönmeyi başarabilen ve ganimetini cömertçe paylaşan erkek oldukça cazip bir partner olarak görülüyordu. Mamut kaburgasının yarısını seninle paylaşan bir erkekten daha seksisi olabilir mi?

Fakat bir noktayı vurgulamakta fayda var. Çalışmadaki veriler kişisel beyanlara dayandığı için, katılımcıların gerçekten cömert mi oldukları yoksa cömert olduklarını mı düşündükleri belirsiz.

Biraz tatsız gelebilir; fakat bir evsizin cebinden para çalmaktansa ona yardım etmenin daha çekici olduğu da bir gerçek. Kendisinden çok başkalarına yardım etme güdüsünün sadece cinsel amaçlarla geliştirilmiş olduğunu iddia etmiyoruz; fakat diğerlerinin bizi nasıl gördüklerinin davranışlarımız üzerinde yarattığı etkinin görmezden gelinmesi biraz saflık olur…

Her neyse, cömert olmanın biyolojik açıdan gerekli olduğunu işitmek bile güzel.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler