HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burun estetiği ameliyatı planlaması yaparken bunlara dikkat

Burun estetiği ameliyatı yüz bölgesini ilgilendiren estetik ameliyatlar arasında en önemlisi olduğu gibi en zorudur da aynı zamanda.

Burun estetiği ameliyatı planlaması yaparken bunlara dikkat

Yüzün merkezinde, ifadeyi doğrudan etkileyen, üç boyutlu, kıkırdak, kemik ve yumuşak dokulardan oluşuyor.

Planlama yaparken

Planlamada öne çıkan en önemli özellik burun estetiği için gelmiş hastanın beklentileri ve mevcut problemlerinin ne kadarının farkında olduğudur. Hastanın beklentileri burun estetiği ameliyatında ilk değerlendirilen konu olmalıdır.

Bana burun estetiği için başvuran hastalarımın öncelikli şikayeti genellikle kemer ve burun ucunun sarkıklığından veya burunlarının uzun olması… Halbuki bu problemlerin tek başına düzeltilmesi iyi bir sonuç için genellikle yeterli olmaz.

Burun kişiye özeldir

Bir plastik cerrah olarak burun estetiği ameliyatında herkese aynı burnu yapmak değil, her hastaya özel, beklentilerine en yakın, yüz orantısına en uygun, problemleri giderilmiş, fonksiyonları sorunsuz bir burun ameliyatı gerçekleştirebilmektir.

Bu yüzden operasyon öncesi hastalarımın ameliyat sonrasında nasıl bir sonuçla karşılaşacaklarını gösteriyor.

Cilt kalınlığı da önemli

Burun estetiği ameliyatının planlamasın da bir diğer önemli unsuru da, burun cildinin kalınlığıdır. Burun cildi normalde burun kökünden burun ucuna doğru giderek kalınlaşır ve gözenekleri belirginleşir. Bazı kişilerde burun cildi çok kalın veya çok ince olabiliyor bu gibi durumlarda alttaki burun kıkırdaklarının belirginliği değişeceği için farklı teknikler uygulayabiliyoruz.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

www.burunestetiksanati.com

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler