HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burun estetiği ameliyatında doktor seçimi neden çok önemlidir?

Burun estetiği operasyonunda doktor ve hastane seçimi çok önemlidir.

Burun estetiği ameliyatında doktor seçimi neden çok önemlidir?

Seçiminiz ne kadar doğru olursa ameliyatta risk yaşama ihtimali de o kadar ortadan kalkar. Eğer ameliyat uzman bir elden çıkmazsa telafisi zor olan risklere yol açabilir.

Yapılacak herhangi bir tıbbi operasyondan önce, bu prosedürle alakalı risklerin öğrenilmesi ve anlaşılması çok önemlidir. Burun estetiği ameliyatı her yıl en sık yapılan kozmetik ameliyatlardan biridir, ancak tüm ameliyatlarda olduğu gibi bazı potansiyel riskler taşır. Estetik olarak ulaşmak istediğiniz hedeflerin olması önemli olsa da, genel sağlığınızı korumak sizin ve biz plastik cerrahların en yüksek önceliği olmalıdır. Çoğu burun ameliyatı problemsiz geçse de, hastalar kendilerini potansiyel yan etkiler ve riskler hakkında eğitmelidir. Tecrübeli bir cerrahla olası problemleri konuşmak, sağlıklı bir çıkarım yapabilmek adına bir hayli önem taşır.

Burun Ameliyatının Riskleri

Bazı riskler doğası gereği bütün ameliyatlarda mevcuttur. Bunlar herkesin başına gelebilen, çok sorun yaratmayan ama yine de dikkat edilmesi gereken problemlerdir. Bu risklerden bazıları şunlardır;

• Değişmiş ya da azalmış koku alma ve nadiren tat alma duyusu

• Burun tıkanıklığı

• Burunda kaşıntıya, akıntıya, kızarıklığa sebep olan rhinitis (burun mokazasının yangısı)

• Kemik törpülenmesi sonrası meydana gelen kemik şekli bozuklukları

• Gözlerin ya da gözyaşı kanallarının hasar almasıyla oluşan şişme ve sulanma

• Gözlerde yorgunluk ve göz çevresinde siyah halka oluşumu

• Burun sütununda sarkma ya da gerileme

• Burun ucunda uyuşukluk ya da pigmentasyon gibi hafif deri problemleri

Bu komplikasyonlar ve yan etkilerin çok nadir de olsa yaşanma ihtimalini en aza indirmeniz gerekir. Eğer yukarıdakilerden herhangi birini yaşarsanız, hangi problem olursa olsun, cerrahınız yardımcı olmak için mümkün olan en yakın zamanda yanınızda olacak, problemi çözmek ve rahatsızlığı gidermek için elinden geleni yapacaktır. Ancak nadir durumlarda revizyon rinoplasti ameliyatı problem yaratabilecek anormalliklerin düzeltilmesi adına gerekli olabilir.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.burunestetiksanati.com

facebook: guncelestetik

instagram: guncelozturk

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler