HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burun estetiği öncesinde bilmeniz gereken 5 nokta

Burun estetiği olarak bilinen rinoplasti, hem cerrahi hem de cerrahi olmayan yöntemlerle yapılabilir. Günümüzde en sık başvurulan plastik cerrahi işlemidir.

Burun estetiği öncesinde bilmeniz gereken 5 nokta

Eğer burnunuzun görüntüsünden memnun değilseniz, deneyimli bir plastik cerrah rinoplasti ameliyatı aracılığı ile size yardımcı olabilir. Ayrıca doktorunuzdan rinoplasti hakkında bilmediğiniz her şeyi öğrenmelisiniz.

Hastaların burun estetiği ameliyatından önce bilmeleri gereken beş önemli nokta var.

Bunlardan birincisi, mükemmellik değil, düzeltme ve iyileştirme bekleyin. Bu ameliyata giren herkesin var olan burnunun üzerinden iyileştirmeler yapılacağını bilmesi ve beklentilerini ona göre ayarlaması gerekir.

İkinci önemli nokta, ameliyat sonrasında sabırlı olmaları gerektiğidir. Ameliyat sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterir. Bazı hastaların burunları diğerlerine göre daha fazla şişebilir. Cerrahınızın ameliyat sonrası talimatlarına birebir uymalı ve belirlenen aralıklarla kontrole gitmelisiniz.

Üçüncü nokta, burun estetiğinden sonra tam olarak iyileşme için zamana ihtiyacınız olduğudur. Göğüs büyütme gibi ameliyatlarda, hasta hiç beklemeden istediği sonuca hemen ulaşır. Ancak burun ameliyatı diğerlerinden daha farklıdır. Burun ameliyatında tam olarak iyileşme 1 yıldan daha uzun sürebilir. Burun şekliniz hemen ortaya çıkar ama ince değişiklikler için zamana ihtiyacınız var.

Bilmeniz gereken dördüncü nokta, burun hislerinin tam olarak yerine gelmesi zaman alır. Çünkü ameliyattan sonra burnun hassasiyet azalır. Burnunuzu tam olarak hissetmek için kendinize iyileşme zamanı tanımalısınız.

Bilmeniz gereken son nokta ise rinoplasti’nin amacının sadece burnu daha estetik ve daha işlevsel hale getirmek olduğudur. Bu işlemi yaparken birbirinden farklı uygulamalar yapılabilir. Bu soru bir sanatçıya sorulsaydı, her sanatçının kendi sanatını oluşturmak için farklı teknikler, stiller ve fırça darbeleri kullandığı cevabını alırdık. Aynı şekilde bu soruyu bir plastik cerraha sorduğunuz da burnunuza en iyi şekli vermek için gereken neyse ona yaptığını söyleyecektir.

Ameliyat öncesinde doktorunuza nasıl bir burun istediğinizi tam olarak açıkladıktan sonra tekniğini ve şekillendirmeyi kendisine bırakmalısınız. Sadece iyileşme sürecinizi hızlandırmak için doktorunuzun ameliyat öncesi ve sonrası size vereceği talimatlara tam anlamıyla uymanız yeterli olacaktır. Böylece hem estetik hem de sağlık bir buruna kavuşabilir, çok ağır aktiviteler dışında normal hayatınıza çabucak dönebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler