HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burun estetiginde dikkat edilmesi gerekenler

Geçmişten günümüze sağlık sektöründeki başarılı ilerleme neticesinde bugün burun estetiği, en yüksek başarıya ulaşmış ve sağlık alanında sürdürülen çalışmalarla estetik başarılara imza atılmıştır.

Burun estetiginde dikkat edilmesi gerekenler

Öyle ki şuan ekran yüzü olarak gördüğünüz ünlülerin bir kısmı bu operasyonu yaptırmış ve şuan hem sağlıklarına kavuşmuş hem de hayalini kurdukları güzel görünüme ulaşmışlardır. Bu işlem her kesimden insan tarafından uygulanabilmekle beraber, nefes alma problemi yaşayan, burnunda et olan sağlık problemi yaşayan kişilerin problemlerini çözmek ve bunun yanında burundaki yüksek kemer bölümünden şikayetçi olan, burun kanatlarının büyüklüğü veya küçüklüğünden memnun olmayan kısacası daha estetik ve hoş bir buruna sahip olmak isteyenler de bu işlem uygulanabilir. Bu aşamada önemli olan ameliyat öncesinde bir estetik cerraha muayene olmanız ve gerekli işlemin yapılmasına bir doktor gözetiminde karar vermenizdir. Doktorunuzla birlikte karar verip ameliyat olduktan sonra da bu süreç devam eder. İşlem sonrası doktorunuz size karşılaşacağınız durumları ve sakınmanız gereken davranışları anlatacaktır. Bu uyarılara dikkatlice uyunuz. Çünkü ameliyat sonrası yüzünüzde göz çevresinde ve yüzünüzde şişlik olabilir. Sakın korkmayın. Bunu önlemek için kendinizi fazla zorlamadan başınız yukarıda olacak bir pozisyonda yatmanız önerilir. Başınızı aşağıya eğmemeye, sizi yoracak eforlardan 1 hafta uzak kalmaya çalışın. Sık sorulan sorulardan biri de televizyon izlememde bilgisayara bakmamda veya dışarı çıkmamda bir sakınca var mıdır? Hayır kesinlikle yoktur. Fakat gözlerinizi yormamaya özen gösterin. Çok fazla ekran başında kalmadığınız müddetçe yüzünüz düz konumda olacağından bir sakınca yoktur. Kendinizi iyi hissediyorsanız da dışarı çıkıp hava alabilirsiniz.

Burun estetiği sonrası şişliklere soğuk terapisi uygulanabilir fakat bu işlem hassas bir uygulama olduğundan doktorunuz söylemediği müddetçe siz herhangi bir soğuk terapisi uygulamayın.

Unutmayın ki estetik, güzellik ve güzelliğin de ötesinde sağlıklı yaşam rutinine kavuşmaya giden yolu size sağlayan bir işlemdir. Sağlığınıza kavuşabilmeniz için de vereceğiniz estetik kararında doktorunuzla birlikte karar almanız oldukça önemlidir.

Sağlıklı günler dilerim.

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

www.burunestetiksanati.com

www.memeestetiksanati.com


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler