HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burun estetiğinde morluk riski azalıyor

Kırmadan burun estetiğiyle operasyon sonrası morluk ve şişlik riski azalıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiğinde iyileşme sürecini azaltan kriterleri anlattı.

Burun estetiğinde morluk riski azalıyor

Burun ucu estetiğinde ameliyatlı ya da ameliyatsız çeşitli teknikler kullanılabilir. Burundaki şekil bozukluğunun ihtiyacına göre en uygun teknik belirlenir. Burundaki en yaygın olan estetik sorunlar arasında kemer, düşüklük, aşırı kalkık, asimetrik, geniş ya da dar burun ucu olarak sayılabilir. Yapısal olarak burun ucundaki şekil bozukluklarının sebebi genellikler kıkırdak ve yumuşak doku sorunlarından dolayı ortaya çıkar. Tedavisinde de sadece yumuşak ve kıkırdak dokuya müdahale ederek burun ucundaki şekil bozuklukları düzeltilir. Burun ucu tedavisinde kemik üzerinde işlem yapılması gerektiğinde ise kırma yerine törpüleme tekniği tercih edilir. Bu sayede dokular daha az hasar gördüğü için morluk ve ödem oluşma riski düşer.

Burun ucu estetiği ameliyatsız düzeltilebilir

Burun estetiğinde ameliyatsız tekniklerinden yaygın olarak faydalanılmaktadır. Burun estetiğinde aşırı büyük olma ve burun ucu düşüklüğü sorunu hariç diğer şekil bozukluklarının birçoğu ameliyatsız yöntemler ile tedavi edilebilir. Botoks ve dolgu enjeksiyonu teknikleri ile burundaki sorunları 15 dakika içinde düzletmek mümkün. Üstelik yapılan şekil düzeltmesi hemen görünür hale gelir. Ameliyatsız bir prosedür olduğu için iyileşme süresine gerek olmaz. Hasta düzelmiş burnuyla hemen normal yaşantısına devam edebilir. Geçici prosedürler olduğu için enjeksiyon işleminin ortalama 1 yıl içinde tekrarlanması gerekir.

3D burun estetiği tasarımı nedir?

Bu operasyonda burun ucundaki var olan şekil bozukluklarını tespit etmek için ilk olarak burnun fiziksel muayenesi yapılır. Daha sonra burnun çeşitli açılardan yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çekilir. 3D tasarım cihazına ait özel yazılım programları kullanılarak kişinin kendi fotoğraflar üzerinden yeni burnun tasarımı hazırlanır. 3D simülasyon görüntüleri üzerinden kişiye burnunun önceki ve sonraki halleri gösterilir. Böylece hasta operasyondan sonra nasıl bir buruna sahip olacağını üç boyutlu görüntüleri üzerinden görmüş olur. Ayrıca 3D mask uygulamasıyla kişinin yine üç boyutlu maskeleri hazırlanarak operasyondan önce hastaya verilir. Üzerinde istediği önerileri getirebilmesi ve operasyondan sonra herhangi bir kötü sürprizle karşılaşmaması sağlanır.

Burun estetiği operasyonu nasıl yapılır?

Burun estetiği lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilir. Hasta operasyon sırasında ya tamamen uyur ya da hiçbir şey hissetmeyecek şekilde bölgesel olarak uyuşturulur. Cerrahi olarak kapalı veya açık teknik tercih edilir. Kapalı teknik ile burun ucu estetiğinde kesiler burun deliğinin içerisinden açılır. Şekil bozukluğunun türüne göre kemik, kıkırdak ya da yumuşak dokuya müdahale edilerek burun yeniden şekillendirilir. Dikişler burun deliklerinin içerisine atıldığı için dışarıdan görünen bir dikiş izi olmaz. Operasyonun ardından buruna atel yerleştirilir burnun üstüne ise özel bantlar yapıştırılır. Hasta genellikle bir gün sonra taburcu edilir. Operasyondan birkaç gün sonra ateller ve bantlar çıkarılır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler