HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burun estetiğinde yeni eğilimler

Rinoplasti en ilginç ve en karmaşık estetik ameliyatlardan biridir. Estetik ve sanatsal açıdan en temel amaç yüzü doğal görünümüne kavuşturarak güzelleşmesine yardımcı olmaktır.

Burun estetiğinde yeni eğilimler

Bu noktada burnun konumu, boyutu ve şekli çok önemlidir. Aslında rinoplastide dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ameliyatın kişiye özel olarak planlanmasıdır.

Güzellik özgüvenin artmasını sağlar

“Herkes özgüvenini artırmak için daha fazla refah ve güzellik arayışı içindedir. Hastalar için burnun solunum fonksiyonun artması ile birlikte yüz estetiğinin geliştirilmesi de çok önemlidir. Rinoplasti prosedürler de diğer plastik cerrahi türleri gibi her geçen gün gelişmektedir. Son zamanlardaki eğilimler, burnun fonksiyonunu koruyarak hem daha doğal, hem daha basit hem de daha estetik bir görünüme kavuşturmaktır. Rinoplasti prosedürlerinin ana hedeflerinden bir diğer ise operasyon sonrası ortaya çıkan travmaları mümkün olduğunca azaltmak, prosedürleri optimize ederek basitleştirmektir.”

Kırmadan ve dinamik burun ucu estetikleri

“Kırmadan burun estetiği ve kapalı teknik sayesinde artık burun estetiği sonrası göz çevresi morarmaları ve şişlikler yok denecek kadar aza indirilir. Dinamik burun ucu estetiği ile kaskatı duran burun ucunun hareket etmesi sağlanır. Rinoplastideki bu yeni trend ile burun estetiğinde daha doğal görünümlü sonuçlar elde edilir. Bu sayede burun ucu tıpkı doğal burunlardaki gibi mimikler ile birlikte hareket edebilir. Kırmadan ve kapalı teknik ile yapılan operasyonlar sayesinde ise burunda hiçbir şekilde estetik operasyon izi kalmaz.”

Ameliyatız burun estetiği operasyonları

“Botulinum toksini, yağ enjeksiyonu, hyaluronik asit dolgusu gibi uygulamalar ile burundaki sorunlar giderilerek heykel gibi buruna da sahip olunabilir. Minimal dolgu enjeksiyonları ile burundaki kemer ve eğrilikler ameliyata gerek kalmaksızın düzeltilebilir. Burun ucu düşüklüğü sorunlarında ise botoks enjeksiyonu tekniğinden faydalanılabilir. Geçici prosedürler olan bu teknikler belli aralıklar ile tekrarlanarak burun estetiği devam ettirilebilir.”

Op. Dr. Güncel Öztürk, “Tüm bunların dışında 3D simülasyon cihazları da rinoplastideki en yeni trendler arasındadır. Bu cihazla kişiler kendi görüntüleri üzerinden 3D görüntüleri hazırlanarak ameliyat sonrası sürprizler ortadan kaldırılır. Hasta ameliyattan sonra nasıl bir buruna sahip olacağını bilerek operasyona girer. Ayrıca yeni burnun tasarımı sürecine de dahil olabilir. Nasıl bir burun istediklerini estetik cerrahlarına daha net bir şekilde anlatabilirler.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler