HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burun estetiğinin sağlığa faydası çok!

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; burun estetiği, estetik cerrahinin sunduğu imkanlar içinde ayrı bir öneme sahiptir. Tüm estetik cerrahi operasyonlarının arasında meme estetiği ya da kırışık tedavisi insanların kendilerini daha özgüvenli ve çok daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilir.

Burun estetiğinin sağlığa faydası çok!

Ancak rinoplasti yani burun estetiği operasyonları bu avantajların yanı sıra daha sağlıklı bir yaşam seçeneği sunma özelliğine de sahiptir. Burun estetiği hem estetik hem de fonksiyonel sorunları düzeltme imkanı sunar. Tüm dünyada hem sağlık hem de estetik nedenler ile yapılan en yaygın operasyon türüdür.

Bazı hastalar için burun estetiği tamamen bir estetik cerrahi prosedürüdür. Bazı hastalar için ise fonksiyonel sorunu düzeltici bir işlemdir. Eğer burunda bir şekil bozukluğu varsa beraberinde genellikle fonksiyonel bir sorun da bulunmaktadır. Kısacası şekli bozuk olan burnun genellikle yapısı da bozuk olur. Kemer, burun eğriliği, asimetri, aşırı burun deliği küçüklüğü/büyüklüğü vs. gibi sorunlar sağlıklı solunum yapma fonksiyonunu da tam olarak yerine getiremez.

Burun estetiğinin faydaları

Burun estetiği ameliyatlarının birçoğu hastaların genel yaşam kalitesini artıran, fonksiyonel ve estetik açıdan fayda sağlayan operasyonlardır. Eğer siz de burun estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız, burun estetiğinin size sunduğu faydalarını bilmenizde fayda var.

Rahat nefes alma sorunlarını düzeltir. Günümüzde insanların yüksek oranda solunum problemi var. Sağlıklı ve doğru nefes alamama problemleri insanların genelinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kişilerin genel sağlık sorunlarını bozmasının yanı sıra psikolojik açıdan da özgüven eksikliği ve mutsuzluk gibi süreçlere neden olabiliyor.

Uyku kaliteniz artar

Uyku sorunlarının büyük bir çoğunluğunun nedeni kişilerdeki solunum sorunlarından kaynaklanır. İnsanların solunum yollarındaki bozukluklar, engeller ya da tıkanıklıklar; uyku apnesi başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu tarz sağlık sorunlarını gidermek için farklı tedavi teknikleri uygulansa da çoğunlukla rinoplasti ya da revizyon burun estetiği ameliyatları en kesin çözüm alternatifi olabiliyor.

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; burun estetiği sonrası kişi kendisini fiziksel olarak daha güzel hissedeceği için özgüveni de artar. Çünkü fonksiyonel amaçlı yapılan düzeltme ameliyatları fiziksel olarak da olumlu yönde bir değişikliğe neden olur. Güzel olduğunu hissetmek kadın erkek fark etmez herkesin en doğal hakkıdır. Burun estetiği ameliyatı ile hem işlevsel hem de fiziksel düzeltme yaptıran herkes alanında uzman bir estetik cerrahla sorunlarına çare bularak genel sağlıklarını her açıdan yükseltebilirler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler