HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cildiniz kış mevsimine hazır mı?

Cildimiz vücudumuzun en büyük organıdır.

Cildiniz kış mevsimine hazır mı?

Ayrıca cilt kalitemiz yorgunluk, stres, mutluluk ya da üzüntümüzden doğrudan etkilenir. Bu yolla çok stresli olduğumuz dönemlerde cildimizin bizi ele verir. Stresimizin cildimize yansıması ile olduğumuzdan daha da gergin görünebilirken, mutlu olduğumuz dönemlerde cildimiz daha ışıltılıdır.

Kış mevsimi genel olarak havanın güneşten yoksun olduğu, biraz daha kapalı ortamlarda yaşamaya başladığımız soğuk bir mevsimdir. Bu nedenle sıklıkla mutluluk hormonu olan endorfin düzeyimiz bu karanlık ve soğuk havadan etkilenerek bizi biraz daha karamsar yapabilir. Ayrıca kış mevsimi ile beraber havanın nemi tama yakın azalır. Hava kurur. Rüzgar sertleşir. Kış mevsiminin getirdiği hem psikolojik hem de fizyolojik şartlar, cildimizi doğrudan etkiler.

Kış mevsiminin neden olduğu karamsarlık hissi, cildimize yansır. Bu endorfin hormon düşüklüğü yoluyla ortaya çıkar. Cildimiz daha mat ve donuk bir görüntü alır. Nem ve rüzgar ise fizyolojik olarak cildimizin de kurumasına, ayrıca yer yer ciltte çatlaklar oluşmasına neden olurlar.

Kış mevsiminin ciltte yarattığı tüm bu etkilere hakim olduktan sonra, kışa girerken önlemler alarak cildimizin yine ışıl ışıl gözükmesini sağlayabiliriz. Öncelikle kış mevsimine girerken cildimizin temel nem dengesini sağlayan hyaluronik asit desteği almak çok önemlidir. Bu kullanmış olduğumuz gece ve gündüz kremlerimizin düzenlenmesi yoluyla yapılabilir. Ancak özellikle 35 yaşından sonra, cilt yapısal olarak da mat ve donuk ise sadece krem desteği yeterli olmayacaktır. Hyaluronik asidin çeşitli vitamin ve antioksidanlarla kombine edilerek mezoterapi ya da dermapen yöntemi ile uygulanması cildin çok daha canlı kalmasını sağlayacaktır. Hyaluronik asit özellikle su moleküllerini tıpkı bir sünger gibi yapısında muhafaza eder. Bu sayede cildimizin altında sürekli nem pompalayan bir mekanizma haline döner. Bu nedenle hyaluronik asit takviyesi çok önemlidir. Bazı durumlarda destek olarak hyaluronik asidi ağızdan tablet olarak da tedaviye ekleyebiliriz.

İkinci en önemli cilt desteği antioksidanlarla yapılan destektir. Bu amaçla en güçlü antioksidanlardan biri olan C vitamininin serum formunda kullanımı çok önemlidir. Tek başına serum kullanımının yetmediği durumlarda antioksidan kokteyl olarak yine mezoterapi ya da dermapen uygulaması ile cilde uygulanır. Bu sayede cilt tüm stres faktörlerinden kendisini koruyarak ışıl ışıl gözükür. Antioksidan desteğinin besinlerle de verilmesi çok önemlidir. Bu amaçla yeşil yapraklı sebze ağırlıklı beslenme, yeterli ve dengeli protein içeren besinlerin alımı temel beslenmeyi oluşturur. Ayrıca bitter çikolata, badem, tam tahıllı ürünler ile beslenmemizi destekleyebiliriz.

Vitamin desteği cildin canlı gözükmesinde bir diğer önemli destektir. Vitaminlerin etki mekanizması aslında antioksidan özellikli olmaları, cilt çatısına destek olmaları ve cildin kırışmasını önleyip yaşlanmasını geciktirmeleridir. B vitamini özellikle akneye eğilimi olan ciltlerde etkili olurken, A vitamini ile C vitamini kırışıklıkların tedavisinde, antiaging etkileri ile ön plana çıkarlar. E vitamininin nemlendirici etkisi oldukça yüksek olduğundan kuru ciltlerin tedavisinde çok etkilidir. Bu vitaminlerin besinlerle de alınan desteği sayesinde vitaminlerden maksimum verim elde edilir.

Kış mevsimine girerken cilt destek formülü:

Hyaluronik asit
Antioksidanlar
Vitaminler

Sonuç olarak, kış mevsimine girerken, hyaluronik asit, antioksidan ve vitaminlerden oluşan kişiye özel olarak hazırlanan kokteyllerin, cilde mezoterapi ya da dermapen yoluyla uygulanması sayesinde cilt çok daha canlı, parlak ve ışıl ışıl bir görüntüye sahip olacaktır. Ayrıca bu destek tedavisi geleceğe yatırım olarak da etkili olacaktır. Bu sayede kış mevsiminden hasarsız çıkılacaktır. Kış mevsimine girerken, hem tedavi hem de önlem almak adına uygulanacak bu tedavi protokolü ile çok daha canlı bir cilde sahip olmak mümkündür.

Dr. Öykü Maraşoğlu Çelen

Dermatoloji Uzmanı

Doktorlar Merkezi, Abdi İpekçi Cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat:4 Nişantaşı-İstanbul

Tel: 0 212 249 19 00

www.oykucelen.com

instagram takip: droykumarasoglucelen

www.facebook.com/droykucelen

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler