HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinsel birleşmeyi gerçekleştiremiyor musunuz?

Op. Dr. Murad Çeltik, cinsel birleşmede yaşanan sorunları yazdı.

Cinsel birleşmeyi gerçekleştiremiyor musunuz?

İnsanlar birçok sebeple cinsel birleşmeyi gerçekleştiremeyebilirler, bu sebeplerden en başlıcaları şunlardır:

- İlk gece korkusu sebebiyle,

- İlaç kullanmasına rağmen sertleşmeyi sağlayamadıkları için cinsel birleşmeyi sağlayamayanlar,

- Tüm tedavi seçeneklerini denemelerine rağmen kadın veya erkekteki sorunlar sebeiyle cinsel birleşmeyi gerçekleştiremeyenler,

Cinsel birleşme hayatınızın vazgeçilmez bir gerçeğidir. Cinsellik olmadan bir hayat düşünülemez. Evli olmalarına rağmen çeşitli sebeplerle cinsel birleşmeyi gerçekleştiremeyen çiftlerde evlilikler sonlandırılmakta ya da cinsellik olmadan bir hayat devam ettirilmektedir. Cinsel birleşme sorunları olduğunda genelde çiftler beraber doktora başvurmazlar. Genellikle erkekler tek başlarına başvururlar, ayrıntılı hikaye alındığında sadece sertleşme sorunu olmayan bir çok cinsel birleşme sorunlarıyla karşılaşabiliriz. Bu sebeple cinsel birleşme sorunlarında çift olarak doktora başvurmaları daha uygun olacaktır.

İlk gece korkusu sebebiyle cinsel birleşme olmadığında erkekte sertleşme gerçekleşmemesine bağlı olabileceği gibi kadında vaginismus ismi verilen istemsiz vaginal kasılma sebebiyle de cinsel birleşme gerçekleşemeyebilir. Her iki durumda da çiftlerin beraber değerlendirilmesi çözümü kolaylaştıracaktır.

Cinsel birleşme için ağızdan alınan ilaçları almasına rağmen cinsel birleşmeyi gerçekleştiremeyen erkeklerde çok ciddi korku ve endişeler ortaya çıkar. İlaçların etki etmediği durumlarda dahi cinsel birleşme için sertliği sağlayacak farklı tedavi yöntemleri vardır. Son yıllarda geliştirilen şok dalga tedavisi, penise ilaç uygulamaları ve protez seçenekleri ile sorunlar kolaylıkla çözümlenebilir.

Penise şok dalga tedavisi (EDSWT) son yıllarda uygulanmaya başlanan, penis damarlarında genişleme ve yeni damar oluşumunu sağlayarak sertleşme tedavisinde etkili olmaktadır. Şok dalga tedavisi (ED 1000) yan etkisi olmayan bir tedavi şeklidir. İşlem haftada 2 kez, 3 kez veya her gün şeklinde uygulanabilir. İşlem 6 seans, 12 seans veya 24 seans şeklinde uygulanabilir.

Penise vakum cihazı uygulaması cinsel ilişki öncesi kullanılarak cinsel ilişki sağlanabilmektedir. Penis protezleri ameliyatla penise yerleştirilmektedir. İlişki öncesi pompalı protezler şişirilir ve cinsel ilişki için yeterli sertlik sağlanır.

Penise İğne Uygulamasında hastaya göre belirli bir dozda ilaç yapılarak 18 yaş düzeyinde sertlik ve süre olarak da 1-2 saatlik sertlik amaçlanır.

Penise iğne ile ilaç uygulaması oldukça etkili bir yöntemdir, tam sertlik sağlayarak tatmin edici bir cinsel ilişki gerçekleştirilebilir. Dünyada ağızdan alınan ilaçlar sonrası en sık kullanılan tedavi şeklidir. Uygun doz kullanıldığında tam sertlik sağlanabilir. İğne tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda uygulanacak tedavi ‘’penis protezi ‘’ uygulamasıdır.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :4 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

Web: www.muradceltik.com

facebook:

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler