HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinsel birlikteliği gerçekleştiremeyen evli çiftler umutsuz olmamalılar

Ülkemizde evli olduğu halde yıllardır cinsel birlikteliği gerçekleştirememiş birçok çift bulunmaktadır. Hem erkek hem de kadın açısından oldukça zor bir durumdur. Birçok evlilik bu sebeple sonlandırılmaktadır. Çiftler sıkıntılarına çözüm bulmak için bir çok doktor, psikolog ve psikiyatrlara gitmelerine rağmen çözüm bulamayabilmektedirler. Bir grup hasta ise dini inançları sebebi ile büyü olabileceğini düşünerek hocalara dahi gitmektedirler.

Cinsel birlikteliği gerçekleştiremeyen evli çiftler umutsuz olmamalılar

Cinsel birlikteliğin gerçekleşmemesinin sebepleri arasında en sık sebep kadınlarda, vajinismus, erkeklerde sertleşme sorunudur. bu sebeplerin haricinde cinsel isteksizlik, vaginal darlık, cinsel bilgi eksikliği gibi bir çok sebepten kaynaklanabilmektedir.

Cinsel birleşmeyi gerçekleştiremeyen çiftlerde hem kadının hem de erkeğin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Kadında vajinal olarak bir sıkıntı olup olmadığı kadın doğum doktoru tarafından değerlendirilmeli, erkekte bir problem olup olmadığı üroloji doktorunun muayenesi ile tespit edilmelidir.

Vajinismusun hafiften ağıra doğru çeşitli tipleri vardır. Hafif düzeyde vajinismusu olan bazı çiftlerde ilk gece sıkıntı olsa bile eşinin kibar yaklaşımı kadının cinsel ilişkiden kaynaklanan korkularını azaltıp ilişkiye girmelerine yardımcı olabilmektedir. Bazı kadınlarda ise vajinismus çok ileri düzeyde olup yıllarca cinsel birlikteliği gerçekleştirememektedirler. Ülkemizde yeterli cinsel eğitim verilmemesi ve kadınların kendi aralarındaki sohbetlerde ilk gece gerçekleşen kanama olayının çok abartılarak anlatılması, aşırı ağrı olduğu şeklinde yanlış ifadelerde bulunulması genç yaştaki kızlarda bilinçaltında korku oluşmasına yol açmaktadır. Tıbbi olarak bakıldığında ilk gece gerçekleşen ilişki sırasında genellikle ağrı olmaz ve kanama birkaç damla şeklinde az miktarda olur. Çifte cinsel eğitim verildiğinde yine vajinismus vakalarının bir kısmı tedavi edilebilmektedir. Erkeğin olumlu yaklaşımları ve cinsel eğitimlere rağmen düzelmeyen vajinismus vakalarında çifte davranışsal ödevler verilerek çözüm bulunabilir.

Erkekteki sertleşme sorunu psikolojik sebepli olabildiği gibi herhangi bir damarsal problem sebebiyle de olabilir. Erkek hastalar sıkıntı yaşadıklarında genellikle ağızdan alınan sertleşmeyi sağlayan ilaçları kullanırlar. İlaçlarla bir kısmı cinsel birleşmeyi gerçekleştirebilir. Bir kısmında ise ilaçlar işe yaramaz, hastaya alternatif tedaviler (penise ilaç uygulaması, penise şok dalga tedavisi) uygulanarak sertleşme sorununa çözüm bulunmaya çalışılır.

Cinsel birlikteliği gerçekleştiremeyen çiftler umutsuzluğa kapılmadan tedavi seçenekleri için doktora mutlaka başvurmalıdırlar.

Op. Dr. Murad Çeltik

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :4 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

Cep: 0 536 886 12 96

Web: www.muradceltik.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler