HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çipli implant ile göğüs büyütme

Meme estetiğinde çipli implant kullanma dönemi başlıyor. Çipli meme implantı şekil, dış kapsül, kullanım ve güvenirlik açısından çok önemli gelişmelere imza atıyor.

Çipli implant ile göğüs büyütme

Meme implantının içine yerleştirilen ufak çipler sayesinde kullanılan implantla ilgili tüm bilgilere yıllar sonrada ulaşılabilecek. Dijital kimlik kartı denilen çip okutularak implantı çıkarmaya gerek kalmadan büyüklüğü, şekli, silikon malzemesi hakkındaki ihtiyaç duyulan bilgilere ulaşılabiliyor. İmplantta zamanla oluşan değişimler takip edilebiliyor.

Sağlık açısından da hastanın memesindeki termal değişimlerin de takibi sağlanabiliyor. Bu sayede kapsul kontraksiyonu dahil olmak üzere memede ortaya çıkabilecek hastalıkların erken teşhisi yapılabiliyor.

Duruş pozisyonuna göre damla ya da yuvarlak şekil alabiliyor

Meme implantında ya damla ya da yuvarlak tip seçilebilirken, çipli meme implantları tıpkı doğal memelerdeki gibi şekil değiştirebiliyor. Doğal göğüsler dik pozisyondayken damla tipini, yatay pozisyondayken ise yuvarlak bir şekil alır. Çipli implantlar doğal göğüsteki bu özelliğe sahip olacak şekilde üretilmiş durumdadır.

Dış kapsülündeki özel yapısı ile doğal meme dokusuna da daha yakındır. Dış yüzeydeki pürüzler daha kadifemsi bir özellik taşımaktadır. Geleneksel meme implantlarında dış yüzey zamanla aşınarak dış kapsülde doğal olmayan bir dokuya neden olabiliyordu. Çipli implantlar bu noktada da estetik cerrahiye yenilik getirmiştir.

Çip sadece estetik cerrahlar tarafından fark edilebilir

İmplantın içine yerleştirilen ufak çipler, çipli implant kullanmaya tercih eden cerrahlar tarafından özel cihazlar aracılığıyla tespit edilebilir. Bunun dışında başka bir cihazla tespit edilmesi mümkün değildir. Kas altı plana yerleştirildiğinde için mamografi vs. gibi görüntüleme sistemlerinde herhangi bir risk oluşturmayabiliyor. Uzun ömürlü bir kullanım imkanı sunmaktadır. Ayrıca özel yapısı aracılığı ile çok küçük kesiler içinden kas altına rahatlıkla yerleştirilebilmektedir.

Çipli meme implantının sağlamış olduğu meme sağlığının takibi ve doğal meme gibi şekil değiştirme özelliği bile cerrahlar ve hastalar tarafından tercih edilmesi için yeterli olabiliyor.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Güncel Öztürk

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler