HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dikkat eksikliğinin çaresi Batman kostümü

Dikkat eksikliği yaşayan çocukların Süperman, Batman, Örümcek Adam kostümü giyerek ders çalışması odaklanmalarını artırıyor.

Dikkat eksikliğinin çaresi Batman kostümü

ABD’li bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma dikkat dağınıklığıyla birlikte odaklanma sorunu yaşayan çocuk sahibi ailelere öneri niteliğinde. ABD’de yayın yapan aylık Child Development adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmada, Batman, Örümcek Adam, Süperman gibi kurgusal karakterler gibi giyinen çocukların bir şeye odaklanmaları daha kolay oluyor.

Araştırmada, 4-6 yaş aralığındaki 180 çocukla Batman, Rapunzel, Dora the Explorer gibi karakterler canlandırıldı. Ardından 10 dakikalık sıkıcı bir ödev yapmaları istendi. Bir gruptan kendileri gibi davranmaları istendi, diğer gruba da karakterleri gibi davranmaları söylendi. Büründüğü karakter gibi davranan çocuklar, ödevlerini dikkatli bir şekilde gerçekleştirdi. Araştırma uzmanları, ebeveynlerin odaklanma sorunu yaşayan çocuklarına istedikleri kurgusal karaktere bürünme ve gün boyunca o karakter gibi davranma izini vermelerini önerdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler