HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diş bir organdır

Binlerce yıl önce dahi bulunan pek çok insan fosilinde dişlere tedavi uygulandığı bulunmuştur.

Diş bir organdır

Dişler daima insanların ihmal ettiği, geciktirdiği ve tedavisinden de kaçtığı problemdir. Bunun sebebi dişi organ olarak görmemektir. Diş bir organdır. Bedenimizden bir parçanın kaybı hepimizi çok korkutur. Oysa dişler çürüdüğünde en fazla çekilir diye düşünülür. Oysa çekilen tüm organlarla bağlantısı olan ve bedenin bütünselliğinde çok önemli rolü olan bir organdır.

Günümüzde hastalıklar ve tedaviler bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Kalp hastası olan hastanın öncelikle ağız ve diş sağlığına bakılması gerekmektedir. Kalp ve nörolojik çalışmalarda diş ve ağız içindeki bakterilerin direkt olarak bu organları etkilediği ispatlanmıştır. Kalp hastası olan birinin diş etlerinin de hasta olduğu ve asıl başlangıcın diş eti olduğu düşünülmektedir.

Genel olarak:

ENDOKARDİT: Kalp zarının iltihabı olan bu hastalıkta ağız içi bakterilerinin hedef organ olarak gittiği yer kalp kapakçığıdır.

KARDİYOVASKÜLER RAHATSIZLIKLAR: Damar ve kalp problemleri aynı bakterilerden etkilenmektedir.

HAMİLELİK VE ERKEN DOĞUM: Diş eti hastalığı hamilelerde erken doğuma ve bebeğin düşük doğum ağırlığına neden olmaktadır.

DİABET: Tedavi edilmeyen diş eti hastalıkları diabetin kontrol altında olmasını engeller.

ALZHEMİER VE FELÇ: Civalı dolguların ve diş enfeksiyonlarının etkisi pek çok çalışmada gösterilmiştir.

Hayatın ve sağlığın bütün olduğunu kabul ederek yaşamalıyız. Ağız ve diş sağlığına özen göstermek genel bedeni ve ruhu korumaktır. Temiz ve güzel dişler sağlık, estetik dolayısıyla mutluluk verir. Sadece dişleri iyi olmadığı için gülümsemeyen mutsuz insanların bağışıklık sistemi düşer ve bu tüm hastalıklar için zemin hazırlar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler