HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diş eti hasarı felç nedeni olabilir

Ülkemizde son zamanlarda beyin felcinden ölenlerin ve sakat kalanların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Diş eti hasarı felç nedeni olabilir

Beyin felcinin en sık görülen iki sebebi: Beyni besleyen damarların tıkanması ve damarların tansiyon yüksekliğine bağlı yırtılıp beyin içine kanamasıdır. Beyinde oluşan hasar felcin şiddetini belirler.

Felcin sebebi yukarıda da söylediğim gibi damarlarda oluşan hasarlardır. Damarda hasar oluşturan bir çok etken vardır. Bunlar; yüksek kolesterol, hipertansiyon, şeker hastalığı, sigara sıralanabilir. Son yıllarda dünyada yapılan araştırmalar, damara hasar veren, doktor ve hastalarca önemsenmeyen bir etkeni daha meydana çıkarmışlardır ki, bu da DİŞ ETİ HASTALIKLARIDIR.

Diş ve diş etlerini besleyen damarlar ve sinirler çok yoğundur ve beyin ve damar sistemi ile bağlantılıdır. Diş sağlığı denince insanların aklına sadece güzel ve beyaz dişler gelmektedir. Halbuki diş eti hastalıklarına bağlı oluşan metabolitler ve iltihap etkenleri damarların iç cidarında hasar meydana getirir, damar yapısını bozar. Buda felç olma riskini arttırır bazen de yalnız başına felç sebebi olabilir. İki sene önce tüm tedavimize rağmen üç defa felci tekrar eden hastada yoğun diş eti iltihabı saptadık ve tedaviden sonra hasta sağlığına kavuştu.

Ülkemizde en sık diş eti hastalığı sebebi sigaradır. Bir çok hastalığa sebep olan sigara içimi diş etlerini de tahrip etmektedir. Bu yüzden sigara içinler ve dişlerinde çürüğü olanlar, diş bakımına yeteri özeni göstermeyenler ailelerinde felç hastası da varsa mutlaka diş eti hastalıkları uzmanına rutin kontrol olmalıdır

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler