HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diş hekimliği siyah ya da beyaz değildir

Hasta olmak zordur. Hangi problemi yaşarsanız çevrenizde o konu ile ilgili deneyimi olan pek çok kişi olur...

Diş hekimliği siyah ya da beyaz değildir

Arkadaş eş dost hemen herkesin bir fikri ya da anısı vardır. Bu anılar genelde olumsuz olur sizi doktor ve tedavi için yönlendirmeye çalışır.

Hastalıklar ne kadar genel başlıklar altında toplansa dahi hasta davranış ve yaklaşımları farklıdır. Bu nedenle hekimlik bilgi ve yorumu beraberinde getirir. Aynı sıkıntısı olan bir diş hastasının tedavide istekleri çok farklı olabilir.

Günümüzde bilgisayar arama motorları sayesinde çoğu hasta tedaviyi bildiğini düşünerek hekime gelir. Bu durumda hekimler önce’’ Google’ ı geçmek sonra da hastayı ikna etmek zorunda kalır.

Hastalık ve tedavi beklentileri diş hekimliğinde çok değişir. Aynı hastaya farklı doktorlar çok farklı tedavi planı önerirler. Burada kriter hastanın tedaviye her açıdan uygunluğudur. Örneğin diş fırçalama alışkanlığı çok yetersiz veya sigara kullanan bir hastaya implant önermek yorumdur. Kendi dişini ihmal ederek çekim aşamasına gelen kişi, çok iyi diş fırçalamayı ne zaman yapar ve bu süreçde implant yapılabilir mi? Sağlığını tehdit eden sigaradan vazgeçmiyorsa implant doğru mudur? Hastanın bütçesi uygun değilse implant konusunda diretmek diğer tedavi seçeneklerini pas geçmek doğru mudur?

Hastasını tanıyan, onun davranış modelini bilen bir hekim belki bambaşka fakat o hastaya en uygun tedaviyi önerebilir.

Tedavi hastanın sağlık fonksiyon rahatlık ve bütçesine de uymalıdır. Hastaların bazı işlem ya da malzeme konusunda hekimine güvenmesi tedavinin başarısının maksimum olmasını sağlar.

En iyi malzeme en iyi implant diye bir şey yoktur. Daima daha iyi üretilecektir. En iyisi daima kendi dişinize bakmaktır. Dişinizi fırçalamak, diş eti sağlığını korumaktır. Bundan sonra ortaya çıkan sıkıntılarda doktora danışıp size özel ve uygun tedaviyi bulmaktır. Her diş beyaz olmaz, herkese implant olmayabilir. Her zaman size ait tedavi vardır.

Diş tedavisi özellikle estetik için de yapılır. Kişi dişinden memnun değil ve kendini beğenmiyorsa bu da tedavi gereksinimidir. Psikolojik olarak onu destekleyen bir işlemdir. Burada da önemli olan olayın tedavi olduğunu unutmamaktır. Diş moda değildir. Kişinin yaşına, fizyonomisine (boy,kilo ) cinsiyetine uygunluğun yanında ağız bakım alışkanlıkları, beslenmesi ve kullandığı alışkanlıklara kadar uygun olmalıdır.

Bütün bunlar değerlendirildiğinde diş hekimliğin bilgi sanat ve yorum olduğu açıktır. Tedavi olacak bireyin kendi problemini iyi bilmesi gerekir. Kanayan diş eti varsa daima öncelik tedavisi diş etinin tedavisidir. Burada hekimin hastayı öncelikler için çok iyi bilgilendirmesi ve yönlendirmesi gerekir.

Diş tüm beden sağlığının yansıması, sosyal davranış modelini etkileyen organ ve sizin güzelliğinizdir.

Tedavileri size uyan hekiminizle sürdürmek , kontrollere gitmek hayatınıza sağlık katar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler